Najnovije

Hip-hop mjuzikl „Loša kopija života“ pred Novosađanima

NOVI SAD - Rep mjuzikl “Loša kopija života”, koji oslikava način izražavanja mlade hip-hop generacije, one koja ne prihvata pravila današnjeg života i popularnosti, premijerno je prikazan dva puta u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Posebno snažan ton ovom mjuziklu dale su kompozicije iza kojih stoji talentovani„Skaj Vikler“, koje su zaokružile ovaj nesvakidašnji način transformacije klasičnog mjuzikla u nešto sasvim novo.
Foto: kcns.org.rs

Foto: kcns.org.rs

Sjajan tekst MileneDepolo iskazan kroz režiju BoškaĐorđevića i preformans Svetozara Krstića i Nebojše Gromilića uz sedam igrača i glumce Milorada Kapora, Tanje Pjevac, ErvinaHadžimurezića i MarkaVasiljevića,oduševio je Novosađane priuštivši im jedinstveni muzičko-scenski doživljaj. Sve je počelo od reditelja BoškaĐorđevića i savetnice gradonačelnika NovogSadaza kulturu TijaneDelić, sa željom da mladi u što većem broju počnu da dolaze u pozorište. -U razgovoru i priči u vezi sa mjuziklom, došli smo do ideje da u predstavi upotrebimo hip-hop muziku, jer je ona jedan od stilova današnjeg života mladih koji ih motiviše-rekao je Đorđević dodavši da osim što je ovaj mjuzikl namenjen tinejdžerima, on šalje i jasnu poruku-treba biti svoj i boriti se za ciljeve u koje verujete. Svakodnevnica nekad nije toliko sumornadok joj se ne pogleda u oči.Kada u borbi sa o lako usvojenim sistemom vrednosti pognemo glavu u znak predaje, na scenu stupa mlada generacija koja je spremna da ide “glavom kroz zid” samo da bi promenila današnjicu koju sa gorčinom naziva “Loša kopija života”. Savetnica gradonačelnika Novog Sada zadužena za kulturu Tijana Delić rekla je da joj je izuzetno drago što je ovaj mjuzikl premijerno prikazan u Kulturnom centru Novog Sada, i da se nada da će on na neki način razdrmati NoviSad i mlade ljude. Mjuzikl “Loša kopija života” predstavlja repliku jednog društva u kojoj se svako u publici može pronaći.Kompozicije koje su ovom delu dale snažan ton uradio je Skaj Vikler, koji je nestrpljivo i sa posebnim uzbuđenjem čekao početak predstave. -Bilo je zanimljivo raditi na ovom projektu, jer su ovo stvari kroz koje sam ja prolazio pre 15 godina. Prilagodio sam kompozicije generaciji koja danas sluša ovu vrstu muzike, i nadam se da će one opravdati očekivanja- istakao je„Vikler“ pred početak premijere poželevši glumcima da “slome nogu”. „Loša kopija života“ biće reprizirana 26.februara u Kulturnom centru Novog Sada.
Pročitajte još: Nikita Mihalkov snima film o Srbinu, žrtvi trgovine organima na KosovuTasovac odlučio da se promeni ime Narodni muzej u Narodni muzej Srbije
Izvor: Pravda/Marija Gojković

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA