Najnovije

JAROŠ: Moral vojske je na niskom nivou, aktuelna komanda ne može da zaustavi napredovanje snaga Novorusije

KIJEV - Dok se nalazi na lečenju posle ranjavanja, poslanik i vođa "Desnog sektora" Dmitrij Jaroš lobira za ideju stvaranja Generalštaba dobrovoljačkih jedinica kao alternativu sadašnjem Operativnom štabu kojim komanduju oficiri regularne armije. On je takođe zatražio da komananti dobrovoljačkih bataljona dobiju mesta Savetu za nacionalnu bezbednost, Generalštaba i komande.
Dmitri Jaroš (Foto: Novorosinform)

Dmitri Jaroš (Foto: Novorosinform)

U svojoj izjavi Jaroš je optužio ukrajinske oficire da su odgovorni za katastrofalne poraze u Ilovajsku i Debaljcevu. On je čak izneo tvrdnju da su dobrovoljački bataljoni namerno poslati u "zamku" kako bi bili uništeni. - Za sada još nemam dokaze o ovome, ali dešavalo se da informacije koje smo dostavljali komandi bile ignorisane - objasno je Jaroš. Jaroš je optužio sadašnju komandu da nije sposobna da se suprotstavi snagama Novorusije i da dobrovoljci treba da dobiju veći uticaj. Jaroš je rekao da cilj dobrovoljačkog Generalštaba ne bi bio da podrije postojeći lanac komande već da spreči da se ponove propusti iz Ilovajska i Debaljceva. On je istakao da tu inicijativu ne podržava samo "Desni sektor" već još 20 komandanata bataljona. - Iza nas ima na hiljade i hiljade naoružanih ljudi- rekao je Jaroš. Jaroš je zatražio uvođenje nove vojne doktrine po kojoj bi okosnica vojske bili dobrovoljci. On je naglasio da nakon povlačenja trupa iz Debaljceva moral trupa nije na najvišem nivou, a on je sumnjao da aktuelna vojna komanda  ima dovoljno snage da zaustavi napredovanje neprijatelja. - Zato sam dao nalog vojno-političkom pokretu  " Desni Sektor "  da budu u punoj borbenoj gotovosti - dodao je on.
Pročitajte još:Oklopna vozila SAD na 300 metara od ruske granice (VIDEO)Situacija u Debaljcevu blizu humanitarne katastrofe
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA