Najnovije

KERI: Putin otima zemlju

VAŠINGTON - Američki državni sekretar DŽon Keri optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da destabilizuje Ukrajinu tako što "otima zemlju", upozorivši Moskvu da proruske snage nisu ispunile uslove prekida vatre.
DŽon Keri (Foto: Jutjub)

DŽon Keri (Foto: Jutjub)

Keri je rekao na Odboru za spoljne poslove američkog Senata da Putin sprovodi politiku koja "krši sve međunarodne norme" i da je u Lugansku i Donjecku, a sada i u Debaljcevu, ohrabrio i direktno omogućio otimanje zemlje kako bi destabilizovao Ukrajinu. Keri je juče na sednici Odbora, u pripremljenom tekstu, rekao da je dugo vremena poštovanje međunarodnih granica i neuzimanje teritorije silom, bio standard za koji su se borile države. Agencija AFP je prenela da je Keri u utorak direktno optužio ruske lidere da ga "lažu u lice" što se tiče sukoba u Ukrajini. "Do danas, niti je Rusija, niti snage koje ona podržava, ni blizu nisu uspeli da ispuni ono za šta su se zalagale", rekao je Keri na Odboru i upozorio da će, u slučaju njihovih daljih nespeha, biti daljih konsekvenci po rusku privredu.
Pročitajte još:Situacija u Debaljcevu blizu humanitarne katastrofeJAROŠ: Moral vojske je na niskom nivou, aktuelna komanda ne može da zaustavi napredovanje snaga Novorusije
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA