Najnovije

SNS: Demokratska stranka vrši pritisak na tužioce

NOVI SAD - Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je danas da se ne meša u rad tužilaštva, kako tvrdi DS, već da demokrate omalovažavaju krivične prijave protiv čelnika te stranke šaljući poruku da se prijave odbace bez razmatranja i istrage.
SNS i DS

SNS i DS

Nije istina da SNS u Novom Sadu saopštava vesti iz tužilaštva i izriče presude, nije istina da se meša u rad tužilaštva, kako tvrde iz DS, "opsednuti strahom da bi njihov šef mogao da odgovara za seriju štetočinstava i prevara od 2000. do danas", navedeno je saopštenju naprednjaka Novog Sada. Oni ističu i da je poznato da je DS sprovela diktatorsku reformu pravosuđa - tužilaštava i sudova, tokom koje je te ustanove napunila svojim kadrovima, što nisu konstatovale samo SNS i druge stranke u Srbiji, već i merodavne instance EU. "U stvari, kada novosadske demokrate omalovažaju krivične prijave koje protiv glavešina DS podnose građani, tvrdeći da prijave podnose "aktivisti SNS", oni šalju poruku tužilaštvima da te krivične prijave odbace bez razmatranja i istrage. To je nedozvoljeni pritisak DS na tužilaštvo", ističu u SNS. Javni tužioci će sami saopštiti da li su prihvatili ili odbacili krivične prijave protiv šefova vojvođanskog režima i zašto su to učinili. "I o tome će - htele to demokrati ili ne - suditi i vojvođanska i srpska javnost" rečeno je. GO SNS u Novom Sadu navodi da je bitno da se utvrdi da li je "debeljački pilićarnik" zaista "progutao 633.394 evra Pajtićević subvencija" i da li je i ko imao koristi od štete koju su pretrpeli građani i poreski obveznici. "Bitno je da se utvrdi da li je i kako je samo u 15 propalih firmi, od ukupno više od 110 privatnih firmi koje je subvencionirao Pajtić nestalo pet miliona evra, zbog čega su podnete krivične prijave", navodi se u saopštenju. Povodom krivične prijave zbog propale subvencije vredne 633.394 evra u firmi Globus Auto u Debeljači, saopštenje je izdao i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov u kojem, kako navode novosadski naprednjaci, umesto da je javnosti objasnio šta se u stvari desilo u Debeljači on je izjavio da su napadi na Pajtića "pravno neutemeljeni". GO SNS u Novom Sadu moli Pavlova da objavi sudske tužbe i krivične prijave protiv privatnih vlasnika rečenih firmi zbog pljačke subvencija. "Ako tužbe i prijave ne postoje, neka sa Pajtićem ućuti i podnese ostavku", navedeno je u saopštenju. Novosadski naprednjaci su juče obavestili javnost da je protiv Pajtića, bivšeg potpredsednika pokrajinske vlade i neimenovanog vlasnika preduzeća "Globus auto" u stečaju, podneta krivična prijava zbog prevare.
Pročitajte još:Vučić sa Dodikom o geopolitici Srpske
Kako je navedeno u tom saopštenju novosadskih naprednjaka, prijava Višem tužilaštvu u Pančevu podneta je zbog "prevare sa elektromobilima u bivšoj farmi pilića u Debeljači". Novosadski odbor Demokratske stranke naveo je juče da je neuobičajeno da Gradski odbor bilo koje stranke saopštava vesti iz tužilaštva, te da je nejasno "zbog čega je SNS podnela krivičnu prijavu kada sama donosi presude za besmislene optužbe", i najavljuju da će zbog toga podneti tužbu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA