Najnovije

Pajtić u Evropskom parlamentu: Vlada Srbije je nesposobna!

BRISEL  Pregovori Srbije sa Evropskom unijom o pridruživanju moraju da počnu što pre, a Demokratska stranka se zalaže za to zbog toga što pregovori mogu da budu instrument demokratizacije društva i osnova za reforme Srbije, rekao je Bojan Pajtić tokom obraćanja poslanicima grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu u Briselu.
Foto: DS

Foto: DS

On je nakon sastanka istakao da su ga poslanici Evropskog parlamenta pozvali kao predsednika Demokratske stranke povodom 25 godina od ponovnog osnivanja te organizacije da se obrati parlamentarcima. - Ovo je prvi put u istoriji da se predsednik neke stranke obraća Evropskom parlamentu odnosno poslanicima socijaldemokratskih i demokratskih stranaka u parlamentu Evrope - istakao je Pajtić. Predsednik DS je rekao da je u obraćanju istakao da niko ne može biti zadovoljan državom u kojoj "vlada i svoju nesposobnost prebacuje na najvitalniji deo društva smanjući njegove plate i penzije, niko ne može biti zadovoljan situacijom u kojoj postoji blokada medija, niko ne može biti zadovoljan situacijom u kojoj prvne države ima sve manje u kojoj čak i zaštitnik građana na udaru". - Upravo zbog toga početak pregovora u poglavljima 23 i 24 koja insistiraju na poštovanju vladavine prava na poštovanju medijskih sloboda na poštovanju pravne države jeste nešto što bi omogućilo da Srbija postane bolja država da postene demokratska država da postane pravna država, zbog toga je naš zahtev da se ne odlaže pregovaranje da se u pregovore uđe što pre jer odlaganje pregovora može samo situaciju da pogorša - naglasio je Pajtić.
Pročitajte još:NIKOLIĆ: Ukoliko krenemo dalje od Briselskog sporazuma saučestvujemo u uspostavljanju nezavisnosti Kosova

Opasan potez Ise Mustafe: Da li se Srbima sprema novi pogrom?

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA