Najnovije

NOV NAPAD NA HMEJMIM? Oboreni minijaturni dronovi krcati eksplozivom! (FOTO)

Pripadnici sirijskih Snaga nacionalne dbrane (SNO) oborili su bespilotne letelice ručne izrade u blizini ruske baze Hmejmim, u sirijskoj pokrajini Latakiji.

Rasklopljen džihadistički dron (Foto: Fejsbuk)

Prema svedočenju pripadnika SNO koji su oborili letelice, oni su uspeli da ih "skinu" sa neba koristeći samo lake mitraljeze. Raspon krila oborenih letelica je oko metar, a napravljene su od drveta, stiropora i plastike, a pokreću ih minijaturni dizel motori sa plastičnim rezervoarom. Naoružane su improvizovanim eksplozivnim sredstvima napravljenim od delova minobacačke granate.
Letelice su oborene iznag grada DŽableha, koji se nalazi u neposrednoj blizini ruske baze Hmejmim. Napad sličnim sredstvima zabeležen je ranije i u obližnjem gradu Kardaha.  Sirijski aktivisti su u oborenim letelicama prepoznali rad specijalista Islamske države, koji su slične koristili u Deir Ez Zoru, ali i palestinskog Hamasa. koji ih je koristio u Gazi 2014. godine.



Da podsetimo, 31. decembra diverzantska grupa džihadista izvršila je minobacački napad na Hmejmim, a ruska vojska izvestila je o žrtvama ovog napada. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dejstva bespilotnih "bombardera" Islamske države:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA