Najnovije

Teško nevreme na putu za Hrvatsku

ZAGREB- Prema Meteoalarmu, na gospićkom području sutra se očekuje više od 50 centimetra snega, kao i veoma jak severoistočni vetar.
Nevreme (Foto: RTS PRINTSKRIN)

Nevreme (Foto: RTS PRINTSKRIN)

Hrvatski meteorolozi najavljuju obilan sneg u planiskim i nižim predelima zemlje, osim u Slavoniji, a Meteoalarm je danas izdao crveno upozorenje za karlovačko i gospićko područje. Narandžasto upozorenje važi za zagrebačko i dubrovačko područje, Međimurje, Zagorje, Istru, Kvarner i severnu Dalmaciju, prenosi portal Indeks.hr. Prema Meteoalarmu, na gospićkom području sutra se očekuje više od 50 centimetra snega, kao i veoma jak severoistočni vetar. Na karlovačkom području se, takođe, očekuje obilan sneg, na moru jak jugo uz obilnu kišu i jače grmljavinsko nevreme. – Ono što bih ja naglasio i upozorio naše sugrađane je da, ako nije baš nužno, posebno u petak ne idu na posao svojim vozilima, nego da idu javnim gradskim prevozom – rekao je za RTL Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih puteva.
Pročitajte još:Odbijene tužbe Hrvatske i Srbije, nije bilo genocida
Crveno upozorenje Meteoalarma podrazumeva snažne i opasne vremenske nepogode koje uzrokuju veliku štetu na velikom području i predstavljaju opasnost po život. Narandžasto upozorenje pak podrazumeva neuobičajene vremenske prilike, pa su šteta i, čak, ljudske žrtve moguće. Izvor: Jutarnji.hr, Telegraf.rs, Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA