Najnovije

GAŠIĆ: Zaštitnik građana će dobiti ono što je tražio!

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će zaštitniku građana Saši Jankoviću u zakonskom roku biti dostavljeni odgovori na sva pitanja koja je tražio od tog ministarstva.
Bratislav Gašić (Foto: JuTjub)

Bratislav Gašić (Foto: JuTjub)

- U zakonskom roku biće mu dostavljeni svi odgovori na sva pitanja, rekao je Gašić novinarima. On je objasnio da deo pitanja, koja je Janković tražio od Ministarstva odbrane, nisu vezana za Republičko javno tužilaštvo i da će mu na njih biti odgovoreno, a da se za ostala čeka izjašnjavanje Tužilaštva. Upitan da prokomentariše stav da je Jankoviću dozvoljen uvid u sva dokumenta, bilo da su proglašena vojnom tajnom, Gašić je odgovorio da se ne slaže u potpunosti sa "takvim tumačenjem zakona". - Ne bih se baš složio sa vama o tome, rekao je ministar odbrane, objasnivši da Republičko tužilaštvo mora da se izjasni o zahtevima ombudsmana u vezi dela dokumenata koje je tražio. Gašić je ponovio i da je Vojnobezbednosna agencija otvorena za zaštitnika građana i da može da dođe kad god hoće u kontrolu. - Sam je tražio da dođe u kontrolu...A sam je potom odbio da dođe, rekao je ministar odbrane. Prema Gašićevim rečima, kada bude došao u tu agenciju, sve što je po zakonu biće mu stavljeno na uvid. Janković je tražio ranije od Ministarstva odbrane i VBA da mu dostave sva dokumenta o incidentu tokom prošlogodišnje Parade ponosa, kada je pretučen brat premijera Aleksandra Vučića.
Pročitajte još:

„Kosovski front“ nastavlja akcije pomoći Novorusiji

Ministar odbrane izjavio je potom da će Jankoviću biti dostavljena sva dokumenta koja je tražio kada Republičko javno tužilaštvo to odbori Ministarstvu odbrane. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA