Najnovije

Kako danas izgleda služenje vojnog roka u Srbiji?

BEOGRAD - Nema tog građanina Srbije koji bar jednom nije prevrnuo očima kada njegovi stari po stoti put razvežu priču iz vojske o "onom vodniku koji ga je uzeo na zub" ili vojničkom pasulju koji se dugo pamti i daleko čuje, uz opasku "ne bi ti to, moj sinko, izdržao ni pet dana".
Vojska (Foto: Vs.rs)

Vojska (Foto: Vs.rs)

Pitali smo Vojsku koliko se danas dobrovoljno služenje vojnog roka razlikuje od onog iz vremena naših očeva. I iznenadili se. - Vojnički život u jedinicama se nije bitno izmenio. Vojnički dan ima precizan raspored, kako bi se vreme maksimalno iskoristilo, pa se tačno zna kad počinje i završava obuka, kad je vreme za doručak, ručak i večeru, a kada se izlazi u grad. Radni dan počinje u 6 časova, a posle buđenja sledi jutarnja fiskultura, major Bojan Milivojević iz Komande za obuku. Da bi trening mladićima i devojkama lakše pao pomaže i "oružje" sa jakom detonacijom - vojnički pasulj. - Vojska Srbije nije se odrekla tradicionalnog vojničkog pasulja. Jelovnik po kojem se spremaju obroci je raznovrstan, prilagođen različitim ukusima i u skladu sa tablicama kalorijskih vrednosti i naporima kojima se vojnici izlažu. Ipak, dobar ukus vojničkog pasulja zaslužan je za to da je na neki način on i dalje simbol vojničkog života - rekao je Milivojević.
Pročitajte još:

GAŠIĆ: Zaštitnik građana će dobiti ono što je tražio!

Nije samo činija čorbastog nešto čemu se današnji vojnici raduju, danas je to i famozni Fejsbuk. Ali uz vrlo pažljivu strategiju. Izvor: 24sata.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA