Najnovije

Rašković-Ivić: Vučiću zašto prodaješ kompaniju koja je 2013. godine ostvarila 15,3 milijardi dinara profita

BEOGRAD - Odluka vlasti da raspiše tender za privatizacionog savetnika za prodaju„Telekoma Srbija“ je ekonomski neopravdana, predstavlja udar na standard građana,štetna je za naučno-tehnološki razvoj Srbije i nosi velike bezbednosne rizike, kaže predsednik DSS Sanda Rašković - Ivić.
Sanda Rašković-Ivić (Foto: JuTjub)

Sanda Rašković-Ivić (Foto: JuTjub)

- Postavljam pitanje predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću zašto se prodaje kompanija koja je 2013. godine ostvarila 15,3 milijardi dinara profita, investirala u razvoj 14 milijardi dinara, otplatila kredit od 200 miliona evra i 5,5 milijardi dinara uplatila u budžet Srbije? Zašto se prodaje Telekom, iako će novi vlasnik povećati cene telefoniranja i dodatno udariti po džepu građane Srbije?  Pitam predsednika Vlade Srbije zašto je promenio stav, i od velikog protivnika,postao zagovornik prodaje Telekoma? Da li se seća sopstvenih izjava iz 2010. i 2011. godine da je „najavljena prodaja Telekoma potez nedomaćinske i neodgovorne vlasti“, „da Telekom ne treba prodavati“ i da ga on „nikada ne bi prodao“? Da li se seća da je SNS u aprilu 2011. podnela i krivičnu prijavu protiv predsednika tadašnje Vlade Srbije Mirka Cvetkovića i članova Radne grupe za prodaju Telekoma, koju je potpisao Tomislav Nikolić, tadašnji predsednik SNS, a sadašnji predsednik Srbije? - kaže ona. Demokratska stranka Srbije najavljuje da će, zajedno sa brojnim intelektualcima, strankama, udruženjima građana i sindikatima, koristiti pravna i politička sredstva da ovu prodaju zaustavi i spreči "štetne posledice koje bi iz nje proizašle".
Pročitajte još: Pajtić: Evropskog parlamenta treba da uputi misiju u Srbiju koja će analizirati stanje medijskih slobodaNenad Popović u Stejt departmentu: Poštovati imovinska prava Srbije na Kosmetu
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA