Najnovije

Šta će Dušanu Bajatoviću ginekolog?!

BEOGRAD - Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“, krenuo je u potragu za ginekologom za žene zaposlene u njegovom preduzeću. Ako vam ovo deluje smešno, da li vas zabavlja činjenica da ćete njegov naum platiti 2,9 miliona dinara?
Dušan Bajatović (Foto: Medija centar)

Dušan Bajatović (Foto: Medija centar)

Naime, „Srbijagas“ je raspisao tender za „specijalistički pregled za žene“, objavljeno je na njihovom sajtu, i za tu uslugu spremni su da daju 2,9 miliona dinara iz džepa poreskih obveznika. Taj isti „Srbijagas“ je, uzgred, najveći gubitaš među javnim preduzećima - ima dug od 1,2 milijarde evra, a sistematski ginekološki pregled može da se uradi besplatno u domu zdravlja! S druge strane, sve i da dame iz ovog JP ne žele da se gužvaju po državnim ordinacijama, kako mnoge od njih imaju plate iznad proseka, mogu sebi da priušte pregled u privatnoj ordinaciji.
Pročitajte još:

Vučić se sastao sa Srbima sa KiM zbog smene Jablanovića

Prema uslovima tendera, tražena je usluga kompletnog ginekološkog pregleda, UZ dojke ili mamografija. - Ponuđač mora da ima minimum jedan ginekološki sto, mamograf, ultrazvučni aparat, najmanje dvoje specijalista ginekologa akušera i jednog radiologa specijalistu. Pregledi se obavljaju u Novom Sadu, po najmanje 10 žena dnevno, a ponuđač je dužan da izda izveštaj s preporukom za dalje lečenje i da ga dostavi svakoj ženi ponaosob - navodi se u dokumentaciji, dok se u „Srbijagasu“ peru da je tender odobrila Vlada. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA