Najnovije

Grupa univerzitetskih profesora podržala Alternativu za Srbiju

NOVI SAD - Na konferenciji za štampu Alternative za Srbiju u Novom Sadu podršku platformi Alternative dala grupa profesora iz tehnološko-metalurške oblasti. Na konferenciji za štampu svoju formalnu podršku dali su profesor dr Tomislav Trišović, mr Vladimir Pavićević i dr Svetomir Milojević.
Milojević, Parović i Pavićević (Foto: Treća Srbija)

Milojević, Parović i Pavićević (Foto: Treća Srbija)

Uvodnu reč imao je predsednik Miroslav Parović koji je istakao da je ovo važna podrška Alternativi za Srbiju jer teorijsko i praktično znanje koje nose ova tri profesora može da pomogne u ciljevima koje je pred sebe postavila Alternativa za Srbiju. U svom obraćanju, mr Vladimir Pavićević sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu naglasio je da sveukupno stanje u Srbiji nije dobro i da ga moramo menjati domaćim snagama. Iznoseći podatke o lošoj ekonomskoj situaciji, ukazao je na uzroke takve situacije i moguća rešenja. Mr Vladimir Pavićević pored svog rada na Tehnološko-metalurškom fakultetu u oblasti životne sredine, ističe se svojom aktivnošću kroz humanitarni rad, pre svega na Kosovu i Metohiji sa studentskom organizacijom Ujedinjena Srbija sa Univerziteta u Beogradu. Docent dr Svetomir Milojević koji predaje na Agronomskom fakultetu u Čačku i Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici istakao je da je potrebna komercijalizacija domaćih proizvoda i da je on pored svog akademskog angažmana poznat po svojim privatnim inicijativama u promociji domaćih proizvoda, a pre svega srpskog brenda rakije. Milojević se pored ovoga u svom govoru osvrnuo i na učinke „bolonjskog procesa“ u srpskom obrazovanju za koje je ocenio da su doveli do sveopšte degradacije obrazovnog sistema. Profesor dr Tomislav Trišović sa Agronomskog fakulteta u Čačaku je dadao da se posebno mora raditi na tehnološkom razvoju jer je to naša šansa da postanemo konkurentni. U svom izlaganju profesor Trišović se zahvalio Trećoj Srbiji što je pokrenula okupljanje oko platforme pod nazivom Alternativa za Srbiju jer je to nužnost i potreba Srbije u ovom trenutku.
Pročitajte još: Haški sud sad goni najbliže Šešeljeve saradnike Vjericu Radetu i Nemanju ŠarovićaVjerica Radeta: Na potezu je režim, ja sam spremna!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA