Najnovije

Lavrov upozorio Kerija zbog ideje isporuke oružja Kijevu

MINHEN - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar DŽon Keri saglasili su se u Minhenu da političko rešenje ukrajinskog konflikta nema alternativu.
Sergej Lavrov (printskrin RT)

Sergej Lavrov (printskrin RT)

"Američki državni sekretar pružio je podršku nedavnim razgovorima o ukrajinskoj krizi u Moskvi između ruskog predsednika Vladimira Putina, nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Fransoa Olanda", saopštilo je juče rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenela je agencija Tass. Lavrov je Keriju rekao da će plan Vašingtona da snabdeva oružjem i vojnom opremom kijevsku vlad biti praćen nesagledivim posledicama i da preti da naruši napore u postizanju političkog rešenja krize na istoku Ukrajine. Rusija i SAD veruju da je sveobuhvatan dijalog o ustavnoj reformi preduslov za uspostavljanje mira i stabilnosti u Ukrajini, navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva.
Pročitajte još:PUTIN: Možda se nekima sviđa da žive pod poluokupacijom – Rusija na to ne pristaje
Lavrov je na sastanku s Kerijem istakao da Rusija neće ići protiv nacionalnih interesa i svoje principijelne pozicije, ali da je spremna na konstruktivnu interakciju sa SAD. Šef ruske diplomatije je rekao i da konfrontacije koje imaju za cilj nametanje sankcija Rusiji nemaju perspektivu, navela je agencija Tass. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA