Najnovije

Fanatizam: Boko Haram izaziva protivnike u regionu da dođu u Nigeriju

KANO - Vođa Boko Harama Abubakar Šekau obećao je u novom video snimku objavljenom danas da će poraziti regionalne vojne snage koje se bore protiv te ekstremističke grupe na severoistoku Nigerije, u susednim Nigeru i u Kamerunu.
Ilustracija (Foto: AFP printskrin)

Ilustracija (Foto: AFP printskrin)

"Vaš savez ne vodi ničemu. Sakupite sve vaše oružje i napadnite nas, samo napred, dobro ste došli", izjavio je on u 28-minutnom video snimku objavljenom sa još dva snimka na Jutjubu. Trupe iz Čada, Kameruna i Nigera pružaju podršku vojsci Nigerije poslednjih nekoliko dana u borbi protiv ove ekstremističke grupe čiji napadi prete da se prošire i na susedne zemlje. Boko Haram ima uporište u severoistočnoj Nigeriji. Borci Boko Harama izveli su tokom noći novi napad na jugoistočni nigerijski grad Difu, blizu granice sa Nigerom, u kome su pokušali da upadnu u zatvor, javili su humanitarni izvori. Prema navodima jednog od izvora bila je žestoka razmena vatre u Difi a drugi izvor je rekao da napad na zatvor nije uspeo i da su ekstremisti potisnuti.
Pročitajte još:Vojska Novorusije stigla do centra Debaljceva!EU izgubila 21 milijardu evra zbog sankcija Rusiji
Jedan novinar je rekao da se čula razmena vatre od ponoći do oko osam sati ujutro po lokalnom vremenu i da se radi o dosta smelom napadu boraca Boko Harama. Rekao je da se u napadnutom zatvoru nalaze osumnjičeni članovi Boko Harama. Boko Haram je grad Difu napao juče kao i u petak. Parlament Nigera danas treba da odobri angažovanje trupa te zemlje u borbama protiv Boko Harama u susednoj Nigeriji, zajedno sa vojskama Čada i Kameruna. Izvor: Srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA