Najnovije

Šokantno: Ukrajinski poslanik priznao da vojnici ni ne znaju koje lokacije bombarduju

KIJEV - Ukrajinski poslanik Boris Filatov napisao je na svojoj stranici na Fejsbuku da su ukrajinski vojnici pogodili noćas hemijsku fabriku u Donjecku, a da nisu ni znali šta granatiraju!
Boris Filatov (Foto: Tviter)

Boris Filatov (Foto: Tviter)

Filatov je napisao da su vojnici granatirali Donjeck iz raketnog sistema "smerč" (BM-30 tornado). "Sećate se onih junaka koji su zašili bradu 'avijaciji LNR'? Evo ih opet. Ma, kakvi gerilci. Bukvalno: 'roknuli smo po dve udice sa po dva crvića'. Hajde da sačekamo zvanično saopštenje, ali momci nisu znali šta gađaju jer su tukli po koordinatama!", napisao je Filatov na Fejsbuku: 10.10 - Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Kijev mora da obustavi svoju vojnu operaciju na istoku Ukrajine i prestane da vrši ekonomski pritisak na regione koje drže proruske snage, koji se, kako je upozorio, nalaze na "putu bez izlaza praćenom katastrofom". "Najvažniji uslov za stabizovanje situacije je hitno uspostavljanje primirja i okončanje tzv. antiterorističke, ali zapravo kažnjeničke operacije na jugoistoku Ukrajine", rekao je Putin u intervjuu za egipatski državni list Ahram, uoči dvodnevne posete Kairu. "Pokušaji Kijeva da izvrše ekonomski pritisak na Donbas i ometu svakodnevni život samo pogoršavaju situaciju. To je but bez povratka, praćen velikom katastrofom", istakao je ruski predsednik.
Pročitajte još:Od skupog koledža do krvavog fronta: Ko je čovek koji je hteo da ubije Putina?
09.10 - Strahovita eksplozija potresla je noćas Donjeck jer je u artiljerijskoj paljbi pogođena hemijska fabrika. Od siline eksplozije zatresle su se kuće u široj okolini fabrike, a porazbijali su se i prozori. Milicija samoproglašene Donjecke Narodne Republike kaže da su granate stigle sa strane ukrajinske vojske, a snage Kijeva uzvraćaju kontraoptužbama i kažu da ne znaju šta je pogođeno. Reč je o vojnoj hemijskoj fabrici DKZHI, koja proizvodi hemijske supstance koje se koriste za izradu eksploziva, municiju i granate. Ovo nije prvi put da su ukrajinske snage gađale tu fabriku; već je bila meta u septembru i novembru, podseća Raša tudej..Vatra je brzo obuzdana i zasad nema izveštaja o žrtvama, ali strahuje se da bi mogle da iscure opasne hemikalije. 09.10 - Ukrajinska vojska je tokom prošle noći izvršila 66 artiljerijskih napada na samoproglašenju Donjecku Republiku, izjavio je portparol Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin, prenosi Itar-Tass. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA