Najnovije

Prozvali su je Bagira- crni panter: Prva Srpkinja dobrovoljac raspoređena u Debaljcevu

DONJECK - Prethodnih dana u medijima se pojavila fotografija prve Srpkinje koja je kao dobrovoljac pristupila snagama Novrusije. Snajperista Dejan Berić ispričao je za Pravdu par detalja o njenom dolasku u Novorusiju.
Bagira i Dejan Berić (Foto: Fejsbuk)

Bagira i Dejan Berić (Foto: Fejsbuk)

Berić kaže da su ruski borci novopridošloj Srpkinji  dali naziv Bagira. Bagira je inače crni panter iz "Knjige o džungli". -  Dugo sam je odgovarao da ne dolazi ovde, ipak nije rat da devojku, ali je tvrdoglava kao i svaki Srbin. Sela je u avion i doletela.  Nalazi se u dobroj jedinici gde nije jedina devojka. Ona ima 27 godina i Rusi su se odmah zaljubili u lepotu i akcenat, a da ne pričam o tome koliko su zadivljeni odlučnošću da dođe ovde - kaže Berić. Berić kaže da Srbija treba da bude jako ponosna na Bagiru. - Iskreno žao mi je što je došla jer je ovo težak život i za mnogo snažnije ali opet se pokazuje da u ratu nije najvažnija fizička snaga nego to koliko je čovek jak psihički. S druge strane ponosan sam što je jedna Srpkinja uzela učešće u odbrani naroda od povampirenog fašizma. Ona je iz uže Srbije i došla je ovde da pomogne koliko je moguće - objašnjava on.

Pomozite deci Donbasa

Snajperista Dejan Berić pokrenuo je još jednu u nizu humanitarnu akciju za pomoći narodu Novorusije. On je do sada izveo više uspešnih akcija u kojima je nabavljena hrana i lekovi za ugrožene stanovnike. Urađena je i akcija deljenja paketića deci u Donjecku, kao i nekoliko tura pomoći za hraniteljsku porodicu koja zbrinjava decu bez roditelja. Svi koji žele da pošalju pomoć mogu to učiniti putem Vestern uniona na ime Dejan Berić - Rostov na Donu. Broj telefona je  +79207000720. Berić najavljuje da će, kao i svakog puta do sad, objaviti imena svih donatora kao i puni izveštaj šta je kupljeno i kome su sredstva otišla.
On kaže da je Bagira već uključena u ratna dejstva i da je dobila prve pohvale od komandanta. - Kad smo bili u Debaljcevu već je znala kome treba pomoći od starijih osoba. U blizini njihove kuće gde žive je obišla sve starije i ponudila pomoć koliko je mogla. Kad smo prošetali bilo je lepo videti kako je ljudi grle sa suzama u očima, srećni su što im pomaže. Videla je i lošu stranu, leševe po celom gradu koji se još uvek skupljaju, ali to je sastavni deo rata i treba biti spreman  - kaže Berić.
Pročitajte još:Pesma o snajperisti Dejanu Beriću: Neprijatelj drhti jer ne drhti mu ruka (VIDEO)ESKALACIJA: Štab armije DNR izvestio o borbama na svim delovima fronta
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA