Najnovije

Varufakis: Nećemo imati milosti

ATINA – Grčki ministar finansija Janis Varufakis obećao je danas da „neće imati milosti” u borbi protiv utaje poreza, što je jedna od mera koje levičarska grčka vlada sprovodi u pokušaju da dovede u red svoje finansije i izbegne potrebu da traži treći paket pomoći.
Janis Varufakis (Foto: tjournal.ru)

Janis Varufakis (Foto: tjournal.ru)

„Nas interesuju oni koji imaju novac, ali nikad nisu plaćali porez. Oni su naša meta i prema njima nećemo imati milosti”, izjavio je Varufakis za televizijsku stanicu „Skaj”, prenela je agencija AFP. „Deo je naše patriotske dužnosti da plaćamo poreze”, istakao je on i dodao da je jedna od predviđenih mera naplata jednokratnog poreza na bogatstvo. „Odlučni smo da izbalansiramo naš budžet. Ako budem morao da uvedem vanredne poreze, to ću i učiniti, ali će on pogoditi samo one koji mogu da ga plate. Nećemo uzimati novac od ljudi koji jedva preživljavaju”, istakao je Varufakis.
Pročitajte još:Američki ambasador na mesto pogibije NJemcova odneo ukrajinsku zastavu
Stranka grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Siriza je prošlog meseca dobila izbore na osnovu obećanja da će ukinuti bolne mere štednje, uvedene u zamenu za dva paketa pomoći koje su Grčkoj 2010. i 2012. odobrili međunarodni kreditori, u ukupnoj vrednosti od 240 milijardi evra. Cipras je sinoć negirao da će Grčkoj biti potreban još jedan paket međunarodne pomoći. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA