Najnovije

Kijev svoje topove, tenkove i raketne bacače za dva sata može vratiti na stare položaje

Kijevski  režim je saopštio da je povukao svo teško naoružanje sa „linija razdvajanja” u Donbasu. Međutim, Ministarstvo odbrane Donjecke Republike je odmah odreagovalo o upozorilo da to nije istina i da je u pitanju manipulacija.
Ukrajinci... (Foto: uapress.info)

Ukrajinci... (Foto: uapress.info)

Portparol vojnog vrha DNR Eduard Basurin izjavio je: „Gotovo sva povučena ukrajinska teška tehnika nalazi se na samo 20-30 kilometara od faktičke linije dodira i u stanju je da se za samo dva sata vrati na ranije pozicije”. Prema njegovim rečima, Kijev upravo zato krije podatke o tačnim lokacijama i rastojanjima na koja je povukao ono našta ga obavezuje sporazum Minsk-2. Basurin je istovremeno kritikovao i izjavu komandanta NATO snaga u Evropi, američkog generala Filipa Bridlava: „Bridlav se sada žali da špijunaža NATO pakta „ne vidi” oblasti istočno od linije dodira, odnosno lokacije na toj strani gde smo povukli teško naoružanje. Pritom naglašava da „ne vidi” zato što istočno od te linije ne puštamo posmatrače OEBS. A pre samo mesec dana tvrdio je da se upravo u tim oblastima nalaze fantomske ruske jedinice i savremena vojna tehnika. Dakle, sada tvrdi da NATO o svemu što je istočno ništa ne zna, a onda je tvrdio da sve zna. Ovo znači: da je lagao ili onda ili sada”. Basurin je ukazao da armija DNR i dalje dobija uznemiravajuće podatke o koncentraciji ukrajinskih snaga u „zoni bezbednosti”. Precizirao je da su Ukrajinci oko grada Artjomovska – kršeći Minsk-2 – nagomilali više od 200 oklopnih vozila, 9 višecevnih raketnih bacača „Uragan” i 6 artiljerijskih oruđa kalibra 122 i 152 mm. Dodao je da su snage kijevske hunte tokom dana 22 puta narušavale „režim tišine”.
Pročitajte još:UKROREČNIK: Bajka o krvopiji Janukoviču i svetom Evromajdanu (VIDEO)Ubice propevale: Ovo je motiv za ubistvo NJemcova
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA