Najnovije

OBAMA: Zapad mora podržavati Ukrajinu čak i ako se zbog toga suoči sa pretnjom agresije

Sjedinjene Države i Evropa moraju demonstrirati jedinstvo u svom pristupu sankcijama protiv Rusije – izjavio je Barak Obama uoči razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.
Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

Barak Obama (Foto: whitehouse.gov)

„Glavna tema razgovora biće Ukrajina. Mi moramo održavati čvrsto jedinstvo povodom sankcija protiv Rusije” – dodao je. Američki predsednik je naglasio i da Zapad mora podržavati ukrajinski suverenitet čak i ako se zbog toga suoči sa „pretnjom agresije”. Istovremeno je priznao da se ekonomija Ukrajine suočava sa ozbiljnim izazovima i istakao: „Moramo obezbediti da se 90 odsto teritorije Ukrajine, koju kontroliše vlada u Kijevu, ekonomski razvija”. Tusk je takođe govorio o potrebi jedinstva EU i SAD i ukazao: „Moramo jasno sagledavati da pokušavaju da nas podele. Sada je pravo vreme za podizanje vere u naše zajedništvo”.
Pročitajte još:Tenkovska bitka kod Mariupolja: Onesposobljen ukrajniski tenk (FOTO)GRČKA ZAPREPASTILA EU: Probajte nas izbaciti iz eurozone i poslaćemo vam milione imigranata i džihadista!U Poljskoj se neki već spremaju za mogući nestanak Ukrajine sa političke karte sveta
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA