Najnovije

Đurić: Srbi nisu ikebana

BEOGRAD - Predstavnici liste "Srpska" neće se vratiti u Pokrajinsku vladu i privremene institucije sve dok elementi dogovora iz koalicionog sporazuma sa albanskim strankama na KiM ne budu ispoštovani i srpski narod uvažen, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Marko Đurić (Foto: JuTjub printskrin)

Marko Đurić (Foto: JuTjub printskrin)

Đurić je to saopštio, nakon sastanka predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa njim i premijerom Aleksandrom Vučićem, naglasivši da će se u narednih nedelju dana održati hitna sednica sa predstavnicima svih srpskih opština na kojoj će se razmatrati dalji potezi posle izbacivanja ministra Aleksandra Jablanovića iz kosovske vlade i "političkog ponižavanja srpskog naroda". "Mi u vladu nismo ušli da bismo bili folklor ili ikebana niti ćemo učestvovati sve dok neko bude mislio da treba da budemo dekoracija", rekao je Đurić i dodao da je to stav svih srpskih predstavnika koje je podržao i premijer Vučić. Đurić je istakao da je lista "Srpska" spremna da razgovara sa Albancima, ali da neće prihvatiti zastrašivanje i ponižavanje, kao i da će i dalje raditi na tome da se uslovi za život srpskog stanovništva na Kosovu poboljšaju.
Pročitajte još:Devet godina od smrti Slobodana MiloševićaPohvala vlasti zbog reformi
Đurić je najavio da će se predstavnici Srba jednom mesečno sastajati sa premijerom i predstavnicima Kancelarije za KIM u Beogradu. On je dodao da će se sve odluke donositi jedinstveno i u dogovoru sa premijerom Vučićem i Vladom Srbije, kao i da će se raditi na stvaranju ekonomskih i političkih uslova za ostanak Srba na KiM. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA