Najnovije

Kijevske snage granatirale donjecki aerodrom

Predstavnik Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin je saopštio da su kijevske snage 20 puta gađale položaje Narodne vojske.
Aerodrom u Donjecku (Foto: Novorossia.su)

Aerodrom u Donjecku (Foto: Novorossia.su)

"U toku protekla 24 časa, kijevske snage su sprovele ukupno 20 napada različitog intenziteta na naše položaje. Posebno intenzivno granatiranje je bilo na popodručju Donjeckog aerodroma. "U regionu Donjeckog aerodroma je zabeleženo 18 napada" - saopštio je predstavnik Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin. Narodna vojska nije odgovorala na provokacije kijevskih snaga, rekao je Basurin. Narodna vojska je uspela da izvuče sa Donjeckog aerodroma 15 tela vojnika kijevskih snaga. "Transportovano je 15 tela. OEBS i Crveni krst su zabeleželi granatiranje aerodroma, gde su radili na evakuaciji tela iz ruševina. Zbog granatiranja Ministarstvo za vanredne situacije DNR i međunarodne organizacije su bile primorane da napuste aerodrom, "- rekao je predstavnik Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin.
Pročitajte još:PREOKRET: Dadajev sad tvrdi da je priznao ubistvo NJemcova jer su ga mučili!Ruski nevidljivi avioni seju paniku po EvropiPao američki helikopter sa 11 vojnika
Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA