Najnovije

Namirnice koje niko od nas ne bi trebao da jede

Neke od mesnih prerađevina sadrže nitrate - hemijske aditive koji se povezuju s različitim vrstama raka, ali se ipak i dalje koriste u prehrambenoj industriji, kako bi se pojačali boja, ukus i sprečilo brzo kvarenje hrane.
Nezdrava hrana. (Foto: Sxc.hu/calderilla)

Nezdrava hrana. (Foto: Sxc.hu/calderilla)

Sir u listićima, viršle, kobasice, salame i margarin u vrhu su liste toksičnih prehrambenih proizvoda koje bi, prema mišljenju američkih nutricionista, svakako trebalo izbegavati. Direktorka istraživačkog centra Radne grupe za zaštitu životne sredine, Neka Lajba, upozorila je da je najveći neprijatelj ljudskog zdravlja prerađena hrana s mnoštvom aditiva, preneo je sajt Seebiz. "Još ne znamo koje su dugoročne posledice konzumiranja ovih, da ih tako nazovem, naučnih eksperimenata", izjavila je nutricionista iz NJujorka, Rejčel Harvest. Američki stručnjaci objašnjavaju da sir u listićima nikad ne bi trebalo jesti, jer to zapravo uopšte nije sir, već smesa napravljena od mešavine mlečnih masnoća, proteina surutke, emulgatora i boja za hranu. "Pun je soli i toliko mastan da u jednom listiću imate više masnoća nego u bilo kojem drugom mlečnom proizvodu iste količine", izjavila je nutricionista, Bet Voren.
Pročitajte još:Čarobni napitak za dug i zdrav životSve ono što nismo znali o tihom ubici – stresu!
Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA