Najnovije

Čečeni predstavljaju Rusiju na takmičenju specijalaca u Jordanu

GROZNI -  Na međunarodnom takmičenju specijalnih jedinica koje će se održati 19. april u Jordan, Rusiju će predstavljati specijalci iz Čečenije. Na prestižnom takmičenju koje organizuje kralj Jordana i koje će biti održano  u Amanu glavni konkurenti ruskim specijalcima su predstavnici Kine ali i jordanska Kraljeva garda.
Kadirov (Foto: JuTjub)

Kadirov (Foto: JuTjub)

Pripreme ruskih specijalaca su u završnoj fazi izjavio je list "Izvestija" pomoćnik načelnika MUP-a Čečenije Danil Martinov. - Čečenski borci su na pripremama koje će trajati do početka prvenstva - rekao je Martinov. Prema ovogodišnjim pravilima, detalji takmičenja specijalnih snaga će timovima ostati nepoznat do početka turnira koji će trajati pet dana. - Do tada mi ne znamo da li će program uključuju pucnjavu, koordinisani timski rad, izvršavanje  zadataka, izdržljivost, planiranje, brzinu, borbe u urbanim sredinama i na otvorenim prostorima, raciju, snajperska gađanja, oslobađanje talaca u različitim lokacijama, opštu fizičku spremnost itd - kaže Martinov. Predsednik Čečenije, Ramzan Kadirov rekao je "Izvestiji" da veruje u spremnost čečenskih specijalaca. - Činjenica je da su profesionalno pripremljeni. Ovi ljudi su se dokazali u najtežim situacijama, a sada će predstaviti Rusku Federaciju i Republiku Čečeniju u svetu. Mislim da ćemo videti dobru partiju i nećemo morati da crvenimo zbog naših momaka. Što se tiče naših konkurenata, ne uzimam ozbiljno Amerikanace, jer oni nikada nisu bili ratnici. Ali Kina pokazuje vrlo dobre rezultate - čak smo uradili analizu prethodnih godina, tako da su oni jedni od najboljih - smatra Kadirov.
Pročitajte još:Štajhajmer prelomio: Vreme je za normalizaciju odnosa sa RusijomDa li je obojena revolucija u Srbiji počela: Oni tvrde da je KANVAS već krenuo u akcijuPorošenko priznao: Koristimo primirje da povećamo borbenu sposobnost
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA