Najnovije

Telekom Austrija zainteresovan za Telekom Srbiju

BEČ - Telekom Austrije (TA), koja je u većinskom vlasništvu meksičkog milijardera Karlosa Slima, zaintersovana je za Telekom Srbije.
Foto: telekom.rs

Foto: telekom.rs

Međutim interes je ograničen, jer je TA sa operaterom "Vip mobil" već prisutan na tržištu Srbije, kazao je jedan neimenovani portparol austrijskog koncerna agenciji APA. Austrijski mediji, pozivajući se na balkanske medije, prenose da je pored TA i Dojče Telekom, kao i frans Telekom zainteresovan za Telekom Srbije, o čijoj prodaji bi trebalo da se odluči. Takođe, prenose da je i jedan američki fond, zajedno sa EBRD zainteresovan za kupovinu Telekom Srbije. Ćerka firma TA u Srbiji "Vip mobil" ima udeo na srpskom tržištu od pet odsto, ali je aktivna samo u mobilnoj telefoniji. TA već duže sledi strategiju konvergencije i nakon Austrije, Bugarske i Hrvatske odnedavno je Makedonija četvrta zemlja u kojoj je ova kompanija prisutna kako na tržištu mobilne, tako i fiksne telefone. U tu strategiju, prema ekspertima, bi se Telekom Srbija odlično uklopila.
Pročitajte još:

Prekinuta blokada puteva u Mačvi!

APA podseća da je TA, prilikom poslednjeg pokušaja prodaje Telekoma Srbija, ponudio 1,1 milijardu evra, za udeo od 51 odsto, ali je srpska vlada tražila 1,4 milijardi evra zbog čega nije zaključen posao. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA