Najnovije

ZAHARČENKO: Ne verujemo ništa Kijevu, svaki dan regrutujemo do 200 novih dobrovoljaca

DONJECK - Svakog dana redovima vojske DNR-a pridruži se i do 200 dobrovoljaca, izjavio je u intervjuu za Donjecku novinsku agenciju predsenik DNR-a Aleksandar Zaharčenko.
Zaharčenko (Foto: RIA novosti)

Zaharčenko (Foto: RIA novosti)

„Svakodnevno stiže 100 do 200 dobrovoljaca. Formiraju se nove jedinice za obuku, odredi vrše operativnu koordinaciju u sastavljanju jedinica i bataljona“, rekao je Zaharčenko. Prema njegovim rečima, DNR ne veruje ništa Kijevu, i zbog toga im je glavni zadatak obuka dobrovoljaca. "Spremni smo da uzvratimo na svaku akciju Kijeva. Neću da krijem, gajimo snažno nepoverenje prema ukrajinskom režimu, tako da nam je glavni zadatak obuka naših boraca"-kaže Zaharčenko. Kako navodi Zaharčeno, više od četiri hiljade ljudi je spremno u slučaju sukoba da postanu borci jedinice teritorijalne odbrane i one će formirati drugu liniju odbrane DNR. Mobilizacija dobrovoljaca DNR počela je 9. februara. Očekuje se da su snage DNR formiraju šest novih brigada.
Pročitajte još:Stradanje dece Novorusije: Za rođendan slep, bez ruke i noguMORTAL KOMBAT: Putin pretukao Porošenka! Ceo događaj mirno posmatrali Oland i Merkelova! (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA