Najnovije

Porošenko srušio Minski dogovor - nije promenio zakon o statusu Donbasa!

KIJEV - Petro Porošenko, ukrajinski predsednik, po svemu sudeći će se naći na udaru svojih saveznika Angele Merkel i Fransoa Olanda, jer je danas istekao poslednji rok da sprovede tačku Minskog dogovora o usvajanju zakona kojim se daje poseban status regionu Donbas koji je zahvaćen ratom.
Porošenko sa Putinom, Merkelovom i Olandom (Foto: JuTjub)

Porošenko sa Putinom, Merkelovom i Olandom (Foto: JuTjub)

14. mart je bio poslednji rok definisan Minskim dogovorom, a Vrhovna rada nije usvojila ustavno-zakonske promene na koje se obavezao Porošenko u Minsku. Ruski mediji pišu da je "Porošenko srušio Minski dogovor", a neki i špekulišu da će zakon biti usvojen tokom sledeće sedmice. Podsećamo, OEBS je odbio da zvanično potvrdi da je ukrajinska armija uklonila teško naoružanje, dok su armije DNR i LNR u potpunosti uklonile tešku artiljeriju u skladu sa Minskim sporazumom. Ruska Pravda navodi da Porošenko u globalu nema podršku za bilo kakvo rušenje Minskog dogovora od strane građana Ukrajine, te da po poslednjim istraživanjima svega 21% Ukrajinaca zastupa stav da pobunjenim regionima treba napraviti ustupke, te da treba izvršiti mobilizaciju i voditi rat do pobede. Većina Ukrajinaca želi uspostavljanje mira i kreiranje političke platforme kojom će se napraviti kompromis, odnosno, najveći broj građana podržava Minski sporazum. Ostaje da se vidi na koji način će komentarisati i kakav potez će povući zvanični Berlin i Pariz povodom ovog otvorenog i jasnog probijanja roka za ispunjavanje veoma važne tačke Minskog dogovora.
Pročitajte još:ZA NJIH STRAH NE POSTOJI: Ruska antiteroristička specijalna jedinica (VIDEO)Mekejn širi paniku: Putin bi mogao da napadne Odesu
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA