Najnovije

NA GRANICI EKSPLODIRANJA: Stejt department najavio Treći svetski rat!?

SAD - DŽenifer Psaki, portparol Stejt departmenta, u pisanom saopštenju, obavestila je javnost da sankcije SAD koje su uvedene protiv Rusije će biti na snazi sve dok Krim ne bude vraćen u sastav Ukrajine.
Portparol Stejt departmenta, DŽenifer Psaki (Foto: JuTjub)

Portparol Stejt departmenta, DŽenifer Psaki (Foto: JuTjub)

"Mi ne priznajemo rusku politiku aneksije Krima." - piše u saopštenju Stejt departmenta. "Sankcije će trajati sve dok Krim ne bude vraćen u sastav Ukrajine." - stoji u najnovijem saopštenju. Ovu izjavu je teško ne protumačiti kao objavu trećeg svetskog rata, jer je sasvim jasno da,što se tiče Kremlja, Krim više nikada neće izaći iz sastava Rusije. Prema rečima Putina, "Krim je sveta ruska zemlja" i stav Kremlja po pitanju Krima je dobro poznat Vašingtonu, te u tom smislu Vašington zna da su praktično saopštili da će "sankcije trajati zauvek", odnosno, da će trajati, iz ugla SAD, do onog trenutka dok silom Krim ne bude vraćen u sastav Ukrajine. Podsećamo, Putin je juče izjavio da Moskva pouzdano zna da Amerika stoji iza puča u Kijevu, kao i da je Moskva razmatrala upotrebu nuklearnog arsenala. Da li je ovo saopštenje iz Vašingtona nastavak igre oštrim izjavama i odgovor na Putinove reči ili su stvari dovedene do usijanja i preti nam u narednim danima treći svetski rat, ostaje da se vidi. Ali, ovakvo saopštenje Stejt departmenta teško da može sugerisati diplomatske odnose, normalizaciju odnosa i smirivanje tenzija između SAD i Rusije.
Pročitajte još:Peskov: Putin se vratio iz Švajcarske!HULIGANI: U Moskvi grupa „nacionalista“ brutalno ubila jednog muškarca! (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA