Najnovije

Priština koči dijalog sa Beogradom

PRIŠTINA - Vlada i premijer Kosova Isa Mustafa ne vide razlog za nastavak dijaloga sa Beogradom u procesu kojim posreduje EU sve dok srpska strana ne sprovodi postignute sporazume, izjavio je savetnik za spoljne poslove premijera Kosova Valon Murtezaj.
Protest u Ostravi za odbranu Kosova (Foto: Fejsbuk)

Protest u Ostravi za odbranu Kosova (Foto: Fejsbuk)

"Stav premijera i vlade Kosova je da treba da imamo evidenciju, jasne pokazatelje progresa u sprovođenju prethodnih dogovora kako bi moglo da se nastavi sa novim sporazumima ili razgovorima za ostala pitanja", rekao je Murtezaj za Radio Slobodna Evropa. Po Murtezaju, nastavak dijaloga nema smisla sve dok nema sprovođenja prethodnih sporazuma. On je posebno istakao nekoliko sporazuma koje srpska strana nije sprovodila a Kosovo insistira da se sprovode kako bi nastavili dalje sa narednim susretima na nivou premijera u Briselu.
Pročitajte još:Babić: Podmlađujem lice, a ćerkama bi rado platio silikoneZASTRAŠUJUĆI DETALJI OTMICE DEVOJČICE: Otmičari hteli da je prodaju pedofilima za 100.000 evra?
"Prioriteti za sprovođenje su Sporazum o pravosuđu, potom otklanjenje paralelnih struktura i njihovo integrisanje u institucije Kosova u skladu sa pravilima, potom sloboda kretanja uključujući ukidanje barikada kao što je ona na mostu reke Ibar kao i prekid imenovanja ilegalnih struktura", rekao je Murtezaj. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA