Najnovije

UDAR NA ORBANA: Preko Fejsa do ulice - uhodani sistemi svrgavanja sa vlasti!

MAĐARSKA - Viktor Orban, mađarski premijer, po svemu sudeći bi mogao postati sledeći vladar koji je svrgnut s vlasti, a u Budimpešti je održan zapažen protest protiv njega kroz koji su prepoznatljivi svi elementi tzv. "obojenih revolucija".
Viktor Orban (Foto: orbanviktor.com)

Viktor Orban (Foto: orbanviktor.com)

U Budimpešti je 15. marta, ispred zgrade vlade, održan ulični protest i to ne mali. Okupljeno je više hiljada protestanata koji su nosili zastave Evropske Unije. Orban se želi profilisati kao anti-evropski političar ovakvim akcijama, iako on to u načelu nije nikada deklarisao i zastupa EU kao zvaničnu političku platformu Mađarske, međutim, prepoznatljiv je po glasnom protivljenju političkim odredbama EU koje ugrožavaju nacionalne interese Mađarske. On je takođe jedan od evropskih političara koji zastupa politički stav koji favorizuje akcije Vladimira Putina po pitanju Ukrajine. Više hiljada ljudi se okupilo putem poziva na protest koji je organizovan preko Fejsbuka. Ovakvi protesti predstavljaju tzv. "balon akcije" odnosno ispipavanje pulsa i raspoloženja širih građanskih masa. Na protestu su učestvovale i neke levičarske partije, a Orbana optužuju za korupciju, te netransparentnost u vezi projekata koje sprovodi sa Ruskom Federacijom. Na protestu je tražena veća transparentnost u vezi ugovora vrednih 10 milijardi evra potpisanih sa Rusijom. Uzvikivane su parole protiv Orbana i njegove partije FIDES.
Pročitajte još:RUSKE NEBESKE SILE: Avijacija Ruske Federacije (VIDEO)HULIGANI: U Moskvi grupa „nacionalista“ brutalno ubila jednog muškarca! (VIDEO)
Zapadni političari zameraju Orbanu prisnost sa Rusijom i protivljenje političkim ciljevima EU, pa su aktivirani proevropski nevladini faktori na polju širenja netrpeljivosti prema Orbanu u Mađarskoj. Sasvim je jasno da Orban zapadnim proevropskim strujama u EU smeta najviše zbog bliskosti sa Putinom, ali koliko će opozicija uspeti da poljulja poverenje građana u Orbana nije izvesno, jer Orban ima rezultate na polju ekonomije i privrednog rasta. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA