Najnovije

LŠ: Arsenal hoće kao Ajaks 1969

Da se u fudbalu čuda dešavaju, dobro je poznato, a jedno, i to veliko potrebno je večeras (20.45) Arsenalu u revanšu osmine finala Lige šamnpiona protiv Monaka.
Arsenal hoće kao Ajaks 1969 (Foto: arsenal.com)

Arsenal hoće kao Ajaks 1969 (Foto: arsenal.com)

"Tobdžije" će "kneževini" pokušati da nadoknade minus iz prvog duela kod kuće od 1:3 i prođu dalje, što se dogodilo samo jednom u 60 godina dugoj istoriji takmičenja, 1969, u režiji Ajaksa. U drugom susretu današnjeg programa, fudbaleri Bajer Leverkuzena će se truditi da sačuvaju prednost od 1:0 na terenu madridskog Atletika, prošlogodišnjeg finaliste. "Tobdžije" su u sjajnoj formi, iza sebe imaju pet vezanih pobeda u prvenstvu, što ih hrabri da mogu da ponove podvig velikana iz Amsterdama. Holandski predstavnik, predvođen Krojfom, Vasovićem... pre 46 godina je izgubio pred svojim navijačima od Benfike (1:3) u četvrtfinalu Kupa šampiona, a onda je slavio istim rezultatom u Lisabonu. Prema tadašnjim pravilima, zakazana je majstorica na neutralnom terenu (Pariz), u kojoj je Ajaks pobedio 3:0. - Osećam da možemo da uradimo nešto posebno u Monaku - rekao je trener Arsenala Arsen Venger, koji je sedam godina sa klupe predvodio "kneževe". - Smatram da imamo kvalitet da dođemo do rezultata koji nas vodi dalje. U prvom duelu smo mnogo grešili, pogotovo u defanzivi, sada ćemo igrati pametnije. Ono što će predstavljati problem izabranicima francuskog stručnjaka je činjenica da Monako ima tvrdu odbranu, koja je poklekla samo dvaput u sedam ovosezonskih utakmica u Ligi šampiona. Takođe, "kneževi" su dosad devet puta u Evropi igrali revanš na domaćem terenu posle trijumfa u gostima, i svaki put su išli dalje. I u Madridu će objektivno jača ekipa da juri minus, s tim što ima realnije šanse da ga izbriše. Atletiko je na međunarodnoj sceni dobio 20 od 22 prethodna meča kod kuće, što može da zabrine goste iz Leverkuzena, koji, s druge strane, na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima nisu primili gol. 1/8 finala Real - Šalke 3:4 (2:2) * prvi meč 2:0 Porto - Bazel 4:0 (1:0) * prvi meč 1:1 Čelsi - PSŽ 2:2 prod. (1:1, 0:0) * prvi meč 1:1 Bajern - Šahtjor 7:0 (2:0) * prvi meč 0:0 Utorak: Monako - Arsenal 20.45 * prvi meč 3:1 Atletiko - Bajer L. 20.45 * prvi meč 0:1 Sreda: Barselona - M. siti 20.45 * prvi meč 2:1 Borusija D. - Juventus * prvi meč 1:2 Lista strelaca 9 - Adriano (Šahtjor) 8- Ronaldo (Real) 8 - Mesi (Barselona) 6 - Benzema (Real) 6 - Aguero (M. siti) 6 - Kavani (PSŽ)
Pročitajte još:Bajern želi IvanovićaVelika tragedija u Argentini: Navijač poginuo pošto je pao sa tribine visoke 50 metara
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA