Najnovije

Snajperista Berić: Ukrajinci su dovukli toliko ratne tehnike da će našoj artiljeriji biti teško da promaše

DONJECK - Srpski dobrovoljac u DNR, snajperista Dejan Berić kaže da su Ukrajinci tokom primirja doneli veliku količinu ratne tehnike kod Mariupolja i da će artiljeriji Novorusije biti teško da imaju promašaje.
Dejan Berić (Foto: Fejsbuk)

Dejan Berić (Foto: Fejsbuk)

- Provokacije su i dalje svakodnevne. Najviše bombarduju u rejonu Širokina, to je pod Mariupoljem. I tamo dovlače silnu tehniku. Toliko se tehnike nakupilo da će našim artiljercima biti praktično nemoguće da promaše - kaže Berić. On dodaje da Ukrajinci povremeno pokušavaju napade borbenim vozilima na aerodrom u Dnjecku. - I dalje se povremeno bombarduje aerodrom u Donjecku, a već nekoliko dana nisu pokušali da ga zauzmu. Zauzimanje izgleda pokušavaju kada su dovoljno nadrogirani ili pijani. Tada sa dva ili tri tenka i dva borbena vozila krenu na aerodrom. Ako se ne rasture na svoje mine, što je bio čest slučaj, momci ih dočekaju sa ručnim bacačima raketa i uglavnom se niko ne vrati. Sad izgleda imaju problema u nabavci pića pa miruju, tek povremeno bace po koju granatu. Sve u svemu, relativno je mirno - kaže Berić. On objašnjava da se u Donjecku stalno sprovode protivdiverzantske akcije. - Juče je uhvaćena i jedna manja grupa koja je ubačena da izvede dva ubistva - napisao je Berić.
Pročitajte još:POTPUNI HAOS: Pijani ukrajinski vojnici nastavljaju da seju smrt (VIDEO)SMRT HEROJA: Helikopter se srušio zbog kvara?Putin: Ukoliko poželimo Ameriku možemo da uništimo za pola sata!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA