Najnovije

Neredi u Atini i sukob sa policijom (VIDEO)

ATINA - U uličnim neredima tokom protekle noći nekoliko desetina anarhista su posle protesta gađalo policiju kamenicama, palili automobile i razbijali izloge u centru Atine, javili su danas elektronski mediji.
(Foto: Jutjub )

(Foto: Jutjub )

TV kanal "Raša tudej" navodi da je u neredima učestvovalo oko 60 demonstranata koji su bacali na policiju "molotovljeve koktele" a TV "Rusija 24" da je interventna jedinica policije upotrebila suzavac i "šok-bombe". Prema izveštaju agencije ANA, antivladini demonstranti marširali su prethodno od Monastirakija do Trga Sintagma, posle čega su palili kontejnere sa smećem na Trgu Egzarhija i u okolnim ulicama. Demonstranti su zahtevali oslobađanje zatvorenika koji služe kaznu zbog krivičnih dela povezanih sa terorizmom, koji trenutno štrajkuju glađu. Posebno se zalažu za oslobađanje Savasa Kserosa, koji je uhapšen kao član marksističke grupe "17. novembar". Takođe traže od vlade da održi obećanje i zatvori kontroverzne zatvore sa strogim bezbednosnim merama "tipa C". RT navodi da demonstranti imaju veze sa gerilskom grupom "Zavera vatrenih ćelija" (SPF).
Pročitajte još:U sukobima u Frankfurtu ispred sedišta ECB privedeno 350 ljudi ( UŽIVO VIDEO)Ukrajinski parlament odbacuje Minski sporazum
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA