Najnovije

Sedam mrtvih i 41 ranjen u napadu talibana

KABUL - Sedam osoba je poginulo i 41 je ranjena jutros u samoubilačkom napadu talibana na jugu Avganistana, saopštile su vlasti.
(Foto: Bi Bi Si printskrin)

(Foto: Bi Bi Si printskrin)

Bombaš-samoubica aktivirao je eksploziv u kombiju kod stambenog kompleksa u gradu Laškar Gah, gde stanuje i guverner pokrajine Helmand. „Sedam civila je ubijeno i 41 je ranjen. Meta napada je bio skup političara o otmicama i švercu ljudima”, izjavio je viceguverner Helmanda Muhamed DŽan Rasolar. Među ranjenicima je i portparol guvernera. Talibani su odmah posle napada objavili da su oni izveli napad u Helmandu, poznatom kao uporište ekstremista. Avganistanske snage bezbednosti, sada prva meta napada talibana posle povlačenje većine snaga NATO, pokrenule su opsežnu operaciju protiv pobunjenika na jugu. Oko 12.000 vojnika NATO, među kojima skoro 10.000 američkih, ostalo je u Avganistanu posle primopredaje dužnosti u decembru 2014. godine u okviru misije koju avganistanska vojska naziva misijom „odlučne podrške”.
Pročitajte još:SVE O ISLAMSKOJ DRŽAVI: DŽihadisti su ovako počeli, a još uvek nije kraj!U sukobima u Frankfurtu ispred sedišta ECB privedeno 350 ljudi ( UŽIVO VIDEO)Neredi u Atini i sukob sa policijom (VIDEO)
Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA