Najnovije

Merkel: Ne može se rešiti grčka kriza na samitu u Briselu

BRISEL - Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je danas mogućnost postizanja rešenja za grčku dužničku krizu na samitu evropskih lidera u Briselu, uprkos apelu Atine na preduzimanje odlučnijih akcija za okončanje krize.
Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

"Želela bih da kažem da ne očekujete nikakvo rešenje niti ikakav napredak. Ovo nije format za danas", izjavila je Merkelova novinarima po dolasku na samit, a prenosi agencija Frans pres. Sa druge strane, grčki premijer Aleksis Cipras, koji je suočen sa manjkom finansijskih sredstava kod kuće, trebalo bi da danas zatraži od Brisela puštanje poslednje tranše pomoći od sedam milijardi evra iz međunarodnog paketa pomoći ukupne vrednosti od 240 milijardi evra kako bi zvanična Atina platila svoje račune.
Pročitajte još:ZAPAD UPOZORAVA: Napravićemo „Haški sud za Kosovo“!ANTIFAŠIZAM: Ovako Rusi zovu Merkelovu na Dan pobede!
"Evropskoj uniji su potrebne odlučnije političke inicijative koje poštuju kako demokratiju tako i sporazume, kako bi stavila tačku na krizu i krenula put rasta", rekao je Cipras po dolasku u Brisel. Zvanični Brisel, međutim, insistira na tome da Cipras ostane pri reformama koje je njegova vlada obećala kada je dobila četvoromesečno produženje programa finansijske pomoći u februaru. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA