Najnovije

BOMBA: NJemcov likvidiran po nalogu Čečena koji ratuju na strani Ukrajine

MOSKVA - Ruski opozicionar Boris NJemcov likvidiran je po nalogu Adama Osmajeva, komandanta jednice "DŽohar Dudajev" koja se bori na strani ukrajinske Nacionalne garde, piše ruska Izvestija. Osmaev je uhapšen u Ukrajini 2012. pod optužbom da je planirao ubistvo Vladimira Putina, ali je oslobođen početkom godine sa grupom Čečena kako bi se pridružili borbi protiv novoruskih snaga. 
Adam Osmaev (Foto: Jutjub)

Adam Osmaev (Foto: Jutjub)

Prema saznanjima iz istrage na koje se poziva Izvestija, Osmaev je likvidacijom NJemcova želeo da destabilizuje Rusiju. Izvestija tvrdi da postoje indicije da je Čečenima pomagala jedna od ukrajinskih specijalnih službi. Osmaev je nedavno postao komandant bataljona u formiranju "DŽohar Dudajev". Predhodno je Čečenima na ukrajinskoj strani komandovao brigadni general Isa Munaev, komandant Groznog u vreme rata u Čečeniji, ali je on likvidiran tokom operacija u Debaljcevu. Lider Čečenije Ramzan Kadirov ranije je izdao nalog za likvidaciju Munaeva i Osmaeva.
Pročitajte još:MEKEJN: Bez obzira ko je ubio NJemcova – Putin je kriv!Novoruske snage zauzele ukrajinsku bazu sa čudnim američkim vozima: Evo čemu su služila (VIDEO/MAPA)Kadirov ubedio naoružanog kriminalca da se preda, ovaj mu odgovorio „Želim da budem tvoj pratilac“ (VIDEO)
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA