Najnovije

Novoruske snage zauzele ukrajinsku bazu sa čudnim američkim vozilima: Evo čemu su služila (VIDEO/MAPA)

LUGANSK -  U reonu sela Šiškino u Luganskoj Narodnoj Republici njeni vojnici su još u februaru otkrili bazu sa čudnim američkim vozilima. Na tom mestu su se nalazili ukrajinski vojnici, ali su se povukli i ostavili opremu.
Američka oprema (Foto: Jutjub)

Američka oprema (Foto: Jutjub)

Ispostavilo se da je reč o opremi za seizmološki istraživanje, vozila za smeštaj istraživača i agregati. Nakon zauzimanja tog reona, u vreme letnje ofanzive, Ukrajinci su dovezli tu opremu i otpočeli istraživanje i merenje. Želeli su da provere da li u zemlji ima dovoljno škriljaca za dobijanje energenata. Nakon što su u septembru novoruske snage krenule u ofanzivu, sva oprema je ostavljena u bazi nadomak Šiškina. Do kraja februara vozila su kao smeštaj koristili i ukrajinski vojnici, ali su ih ostavili u povlačenju. Na vim vozilima se nalaze table američke kompanije koja ih je iznajmila Ukrajini. Zvaničnici LNR kažu da će vozila biti u službi njenih građana.
Pročitajte još:„Svakim danom je sve više srpskih dobrovoljaca u Novorusiji“SIMBOLIČNO: Komandir bataljona „Azov“ udario u spomenik Crvenoj armiji i poginuo (VIDEO)
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA