Najnovije

Novi video Islamske države sa odrubljivanjem glava

ERBIL - DŽihadistička organizacija Islamska država objavila je snimak na kome odrubljuju glavu trojici kurdskih pešmerga boraca u severnom Iraku.
Foto: Tviter

Foto: Tviter

Na šestominutnom snimku se vidi kako pešmerga borcima u narandžastim trenerkama odsecaju glave trojica džihadista u crnom. Svi govore kurdski, navodi Rojters. Autentičnost ovog snimka, za sada, nije potvrđena. Jedan od ekstremista na snimku govori: "Poruka muslimanskom kurdskom narodu -znajte da mi ne ratujemo protiv vas, već protiv onih koji su sklopili savez sa Safavidima i krstašima da vode rat protiv nas muslimana". Drugi se direktno obratio kurdskom lideru Masudu Brzaniju: "Upozorili smo vas da ćete svakom raketom koju ispalite na one o kojima brine Islamska država ubiti jednog od vaših zarobljenika svojim rukama". Kurdske snage su pre nekoliko dana granatirale Mosul, a njihovo ministarstvo je saopštilo da se radilo o odmazdi za raketu Islamske države koja je u ponedeljak bačena na pijacu u Erbilu, glavnom gradu kurdskog regiona u Iraku.
Pročitajte još:Tajna Teslinih lasera smrti iz 1915 koji pomeraju zemlju: Rusi i Amerikanci imaju ovo oružje sakriveno od javnosti (VIDEO)Britanija „objavila rat“ Rusiji
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA