Najnovije

Udovički dogovorila sa EU reformu državne uprave

BRISEL - Potpredsednica vlade Srbije i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je danas nakon susreta sa visokim funkcionerima Evropske komisije u Briselu da je EU spremna da tehnički i finansijski pomogne reformu državne uprave u Srbiji.
Udovički (Foto Jutjub)

Udovički (Foto Jutjub)

“Predstavila sam akcioni plan za reforme koji je juče usvojen i on je ovde primljen sa izrazitim odobravanjem”, rekla je novinarima Udovički, koja je u sedištu EU razgovarala sa komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i potpredsednicom EK Kristalinom Georgijevom. Ona je kazala da je reforma državne uprave jedan od stubova evropskih integracija, ali je neophodna i za privredni rast i kvalitetniji život građana. Udovički je kazala da bi otvaranje poglavlja 32 pregovaračkog procesa, koje se odnosi na kontrolu javnih finansija znatno doprinelo efikasnijoj reformi i da su se sa tim složili i njeni sagovornici. “Nadamo se da će do otvaranja poglavlja doći u najskorije vreme”, istakla je ona. Udovički je ukazala da je cilj reformi da se sa manje sredstava postignu bolji rezultati i da joj je Georgijeva rekla da i Evropska komisija planira smanjenje broja zaposlenih zbog štednje.
Pročitajte još:Nemci traže odgovore: Gde su nestale milijarde date „državi“ Kosovo?Potvrđeno: Vojna služba je poslata u akciju na miting Radikala!
“Složili smo se da EU treba više da se angažuje da pomogne mala i srednja preduzeća, jer je to osnova razvoja Srbije u narenih nekoliko godina”, izjavila je ministarka. Ona je rekla da je pomoć EU i Svetske banke reformama usko vezana za konkretne mere i ciljeve. “To je nešto što moramo da uradimo, jer Srbija mora brzo da se menja”, zaključila je ona. Udovički će danas i sutra učestvovati na Briselskom forumu, skupu svetskih lidera i osoba od uticaja koji svake godine organizuje Nemački Maršalov fond. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA