Najnovije

Spremni na udar: Ruske desantne snage dobijaju jedinice za munjivita borbena dejstva

MOSKVA- U svim velikim garnizonima ruskih Vazdušno-desantnih snaga formirane su jedinice za munjevita dejstva koje će biti u pripravnost non-stop.
Vojska Rusije (Foto: Vikipedija )

Vojska Rusije (Foto: Vikipedija )

Komandant tih snaga, general Vladimir Šamanov, saopštio je: „Te jedinice moći će da rešavaju zadatke kako u zemlji tako i van njenih granica”. Šamanov je istovremeno ukazao da je zbog ovako proširenih i povećanih obaveza povećan i prijem u odgovarajuće vojne škole i akademije – na 570, odnosno 540 pitomaca. „Danas je svaki drugi u Vazdušno-desantnim snagama profesionalac. Do kraja godine će 70 odsto našeg sastava biti vojnici pod ugovorom. Posebno podstičemo fizičku pripremljenost. Svaki vojnik koji ima zvanje majstora u nekom borilačkom sportu – dobija dodatak na platu od 20.000 rubalja”. Šamanov ne krije da u vojnim vežbama koje su u toku učestvuju u njegovi potčinjeni.
Pročitajte još:UN traže od Izraela da prizna nezavisnu PalestinuRusija daje Ukrajini popust na gas?
Ivanovska desantna divizija prebačena u zonu manevara Severne ratne flote. U borbenoj pripravnosti nalaze se: 7-ma desantno-jurišna divizija Južnog vojnog okruga, 76-ta divizija Zapadnog vojnog okruga i 31-va posebna desantno-jurišna mirovna brigada dislocirana u Uljanovsku. Šmanov je na čelu Asocijacije heroja SSSR  i heroja Rusije. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA