Najnovije

NJIH ZOVU SRPSKA MASONERIJA: "Ist Vest Bridž" od sada i u Rimu

BEOGRAD, RIM - Organizacija "Ist Vest Bridž" (Most istok zapad - EWB), nastala u Beogradu pod patronatom svetske Trilateralne komisije, formirala je italijanski odeljak u Rimu.
Masoni na hrivni, ukrajinskoj novčanici (Foto: Vikipedija)

Masoni na hrivni, ukrajinskoj novčanici (Foto: Vikipedija)

Na osnivačkom sastanku bili su predstavnici Italije, Vatikana, Trilateralne komisije Italije, nevladinih organizacija, medija i poslovne zajednice, kao i osnivač i predsednik EWB, predsedavajući nacionalne grupe Trlateralne komisije Jovan Kovačić. Tema skupa u Rimu bila je aktuelna svetska kriza. Kovačić je tom prilikom rekao da aktuelna svetska kriza zahteva dijalog svih strana, kao jedini način da se dođe do rešenja nagomilanih problema, saopštila je organizacija EWB. "Zategnuti odnosi zapada i Rusije, rat u Siriji i svi aspekti tog sukoba, uključujući i što dve koalicije - ruska i američka - podržavaju različite strane, odnosi regionalnih sila, pre svega Turske i Iraka, terorizam i njegovo širenje, izbeglički i migrantski izazov za Evropu, klimatske promene koje će dovesti do neuporedivo većeg broja ljudi koji će krenuti u potragu za hranom, vodom i bezbednošću, kriza u Ukrajini, neizbežna redefinicija EU unije kao takve, sukobi i potecijalne krize u Africi i Aziji - slika je savremenog sveta u ovom dobu drastičnih i dramatičnih promena", rekao je Kovačić. Da bi se te promene kontrolisale i da bi se izbegla potpuna svetska tragedija, neophodan je sveobuhvatan dijalog, koji je jedini put ka rešenju uzroka ovakve situacije koja preti da postane globalna kataklizma, a Most istok zapad, koji okuplja upravo najuticajnije i najkompetentnije pojedince koji mogu da utiču na pozitivan ishod sadašnjih izazova, jeste upravo okvir za dijalog, poručio je Kovačić.
Pročitajte još:LAZANSKI: Neutronsko oružje u Siriji?Šešelj: Evo zašto neću u koaliciju sa Sandom Rašković-Ivić! (VIDEO)
EWB, koji je pod patronatom uticajne svetske Trilateralne komsije, prethodno je, osim u Beogradu, osnovao odeljke u Crnoj Gori, Meksiku i Švajcarskoj, a u toku su pripreme za osnivanje u još nekoliko zemalja širom sveta, navodi se u saopštenju. Ta organizacija je nastala u Beogradu kao nezavisno naučno i istraživačko udruženje koje u saradnji sa drugim institucijama i analitičkim i istraživačkim (think-tank) organizacijama u regionu i širom sveta usvaja smernice za razvoj pojedinca, društva i države. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA