Najnovije

Moskva: Ukrajina krši primirje Pariz i Berlin moraju da reaguju

MOSKVA - Rusija je danas optužila Kijev da krši delove mirovnog sporazuma iz Minska za istočnu Ukrajinu i pozvala Nemačku i Francusku, koje su posredovale u njegovom postizanju, da učine više kako bi obezbedile da se Kijev pridržava tog sporazuma.
Ukrajinci (Foto: cdn.topwar.ru)

Ukrajinci (Foto: cdn.topwar.ru)

"Zemlje koje su garanti sporazuma iz Minska... Rusija, Nemačka, Francuska... trebalo bi da ponesu svoj deo odgovornosti i obezbede da se odredbe (sporazuma) poštuju", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi Rojters. "Ignorisanjem nepoštovanja sporazuma jedne strane ne vodi ka normalizovanju situacije", upozorio je Peskov. U Minsku je 12. februara usvojen novi sporazum o primirju na istoku Ukrajine, posle višečasovnih razgovora lidera Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke, kao i razgovora Kontakt grupe.
Pročitajte još:Ukrajinski bataljoni napustili front i idu na KijevNASLOVNA STRANA KOJA JE ŠOKIRALA SVET: Zadovoljna Angela Merkel s nacistima osvaja Grčku!
Novi sporazum iz Minska predviđa, između ostalog, prekid vatre od 15. februara, zatim povlačenje svih stranih naoružanih grupa, vojne opreme i mašinerije iz Ukrajine i razoružavanje svih nelegalnih grupa. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA