Najnovije

Sa ruskim bombarderima Tu-160 M ne može se nositi nijedan britanski avion

Novi ruski strateški raketonosac Tu-160 M superioriran je britanskim lovcima Typhoon koji čuvaju vazdušni prostor Velike Britanije – ocenio je ekspert Kraljevskog objedinjenog instituta za odbrambena istraživanja u Londonu Igor Sutjagin.
Foto: infornews.su

Foto: infornews.su

On je listu Daily Mail objasnio da nadzvučni bombarderi Tu-160 M – koje Rusi nazivaju i „Belim labudom”, a NATO Blackjack – lete bez uzimanja goriva na četiri puta veća rastojanja nego britanski lovci. Drugi britanski eksperti su za isti list rekli da sa Tu-160 M ne može da se nosi nijedan britanski lovac. „Testiranja su bila uspešna i pokazala su da je Tu-160 M sada veoma moćan avion. Sa njim se zaista ne može nositi niti upoređivati bilo koji britanski avion. To je najveći bombarder u svetu – ocenio je Sutjagin. Prva dva „Bela labuda” uspešno su testirana krajem prošle godine i već su uključena u rusku ratnu avijaciju. Moskva planira da do 2020. modernizuje još deset Tu-160 M. Prethodni dana su britanski generali saopštili da su južno od grada Bornmuta, koji se nalazi na obali La Manša, bila primećena dva ruska dalekoletna bombardera.
Pročitajte još:Ukrajinski bataljoni napustili front i idu na KijevNASLOVNA STRANA KOJA JE ŠOKIRALA SVET: Zadovoljna Angela Merkel s nacistima osvaja Grčku!
Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA