Najnovije

Peticiju protiv ulaska u NATO prva potpisala majka čiji je sin poginuo na Košarama 1999.

BEOGRAD - Na godišnjicu od NATO agresije na SRJ 1999. godine, Srpski sabor Zavetnici pokrenuo je kampanju pod nazivom “Srbija nikada u NATO!”. U 12:44 u centru Beograda održana je javna konferencija za novinare, a aktivisti pokreta istakli su fotografije stradanja srpskog naroda tokom NATO bombardovanja.
Lozanka Radoičić prva potpisala peticiju (Foto: SS Zavetnici)

Lozanka Radoičić prva potpisala peticiju (Foto: SS Zavetnici)

Građani su potpisivali peticiju protiv ulaska Srbije u NATO pakt, koju je simbolično prva potpisala Lozanka Radoičić, majka Vladimira Radoičića koji je sa 19 godina junački poginuo na Košarama. Podršku proglasu “Srbija nikada u NATO!” pružili su i neki srpski intelektualci i predstavnici drugih pokreta i udruženja, među kojima su Slobodan Erić, urednik “Geopolitike”, bivši savezni ministar Vukašin Jokanović, profesor Uroš Šuvaković, Mladen Obradović, Vladimir Kršljanin, novinari DŽon Bosnić i Miodrag Zarković, predstavnici Udruženja srpskih veterana i brojni istaknuti pojedinici. Portparol Zavetnika, Milica Đurđević, u obraćanju novinarima istakla je da će kampanja Zavetnika protiv ulaska u NATO pakt biti pokrenuta od sutra i u svim gradovima Srbije. - Povod za pokretanje kampanje je odluka Vlade Srbije da potpiše Individualni akcioni plan, koji predviđa najviši oblik saradnje sa NATO alijansom. Srbija je ovim potpisom predala u ruke NATO pakta celokupnu vojnu infrastrukturu. Mi nećemo odustati sve dok državno rukovodstvo ne prekine poguban put evroatlanstkih integracija - istakla je Đurđević.
Pročitajte još:LJajić: Rešili smo problem sa Rusijom, šverc nije osnovni razlog ove kampanjePOSLEDNJI LET DUHA MISURIJA: Evo kako je B2 oboren 1999. nad Srbijom, 250. raketna nije praštala
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA