Najnovije

SLUČAJNO? U Budvi danas počeo NATO skup!

BUDVA - NATO Radionica za koordinaciju partnerskih vojnih aktivnosti otvorena je danas u Budvi i trajaće do petka 27. marta, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. U "odbranu časti" Crne Gore ustali su prosvetni radnici budvanskih škola otvorenim pismom upućenom rganizatoru skupa i hotelu u kom se održava.
Crna Gora spremna za NATO (Foto: Fejsbuk)

Crna Gora spremna za NATO (Foto: Fejsbuk)

To je najznačajniji događaj koji organizuje Direktorat za vojna partnerstva (MPD) i održava se na godišnjem nivou, a Crna Gora je ove godine preuzela ulogu domaćina radionice. Na otvaranju radionice prisustvovali su general-potpukovnik Mihael Jakovljev zamjenik Načelnika štaba u Savezničkoj komandi za operacije i general-major Ali Cetinkaja, predstavnik Direktorata za vojna partnerstva, koji su pozdravili napredak koji je Crna Gora ostvarila na putu ka NATO-u i pohvalili postignute rezultate u procesu reformi sistema odbrane. Ispred Ministarstva odbrane obratio generalni direktor za politiku odbrane Ivan Mašulović, koji je istakao spremnost Crne Gore da nastavi sa "odgovornim ispunjavanjem obaveza kako bi, do kraja godine, NATO zemlje na osnovu vidljivih rezultata, donele pozitivnu odluku o upućivanju pozivnice Crnoj Gori da postane punopravna članica NATO-a". Moto ovogodišnje radionice je “Razvoj partnerstva - izgradnja budućnosti”, a primarni cilj Radionice je da se partnerskim zemljama pruži prilika i mogućnost da direktno doprinesu procesu planiranja zajedničkih aktivnosti. "U okviru radionice biće organizovan i sajam Partnerskih trening centara i NATO Centara izvrsnosti, gde će učesnici moći da se upoznaju sa njihovim ponudama i eventualno identifikuju mogućnosti za saradnju. Radionica će biti prilika da Crna Gora promoviše i svoju turističku ponudu i predstavi kulturno-istorijsko nasleđe. U tom kontekstu, biće organizovano nacionalno veče sa kulturnim programom", najavljeno je iz ministarstva.

Ultimatum prosvetnih radnika

Prosvetni radnici iz Budve uputili su ultimatum organizatorima skupa za promociju NATO pakta koji se održava u budvanskom hotelu Avala, kao i upravi tog hotela da odmah prekinu dalji rad i napuste Budvu. Ultimatum je, u ime svojih kolega predao Vlajko Janjić, a primio ga je izvesni pukovnik VCG Manojlović. U daljem tekstu prenosimo integralno sadržaj ultimatuma prosvetnih radnika Budve, koje je potpisao Vlajko Janjić, a koji je naslovljen: „Organizatorima skupa za promociju NATO-zločinačko-terorističke organizacije i upravi hotela Avala – Budva“. „Mi, profesori škola u Budvi, upoznati smo sa time da se u hotelu Avala u našem gradu, u Budvi, održava skup posvećen promociji NATO-zločinačko-terorističke organizacije. Poznato nam je da su u opsluživanje tog skupa angažovani i učenici nekih škola iz naše zemlje. Vama je poznato da ste prošle godine pokušali da organizujete isti takav skup, sa istim ciljem u prostorijama naše Srednje škole iako znate da je zakonom zabranjeno svako političko delovanje u školama… Taj skup, pod parolom: "Ja sam spreman NA TO", trebao je da bude sproveden pod pokroviteljstvom USAID-a, jedne klasične američke špijunske organizacije, o čemu jasno govori činjenica da ta, tobože humanitarna organizacija, sprovodi promociju zločinačke organizacije , kakva je NATO. Pošto je USAID sprečen u toj svojoj podmukloj nameri, sada pokušavate, na još podmukliji način, da ostvarite isti cilj, u tišini i bez prisustva javnosti, što nikako ne odgovara junačkoj slici te vaše NATO-zločinačko-terorističke organizacije, te organizacije koja je tako besno, u agresiji na našu zemlju sejala smrt i vršila besomučna razaranja naše zemlje, naših škola, naših bolnica, naših vrtića. Vrhunac svega je da ste nas bombardovali, trovali, i da nas i danas trujete bombama sa osiromašenim uranijumom…, a tu vašu operaciju ste, što je vrhunac vašeg cinizma i bestijalnosti, nazvali Milosrdni anđeo…!!! Zato, zbog vaše drske provokacije zaslužujete i naš drski odgovor. Dajemo vam ultimatum da u roku od 24 sata napustite naš grad i našu zemlju i da hitno otpustite sve naše učenike koji vas opslužuju, da se i oni ne bi našli na meti našeg besa , besa naših kolega, naših učenika i njihovih roditelja zbog besprimernog ispiranja mozga naših učenika pričom o nekakvoj humanitarnoj ulozi vaše zločinačke NATO-organizacije. Zato tražimo od vas da hitno prekinete vaš đavolji skup, u zadatom roku, i date obaveštenje u svim sredstvima javnog informisanja naše zemlje da ste to učinili. Na kraju, saopštavamo vam da ćete jednu jedinu i jedinstvenu poruku čuti iz svih naših grla - NATO-ološ! Mrš! Mrš! Mrš!!!“
Pročitajte još:
Izvor: cdm.me \ in4s.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA