Najnovije

Vlada smanjila plate, a zavod za statistiku tvrdi da su u proseku skočile za 8,8 odsto?!

BEOGRAD - Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u februaru 2015. bila je 42.749 dinara i nominalno je veća za 8,8 odsto, a realno veća za 7,8 odsto nego u januaru, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).
Šta je sa platama? (Foto: Goodtwo.com)

Šta je sa platama? (Foto: Goodtwo.com)

Kako se navodi u saopštenju, prosečna zarada, s porezima i doprinosima, isplaćena u februaru bila je 58.992 dinara što je, u odnosu na prosečnu bruto zaradu u januaru, nominalno više za 8,8 odsto, a realno više za 7,8 odsto. Prosečna neto zarada, bez poreza i doprnosa, u februaru 2015. je bila nominalno manja za tri odsto nego u istom mesecu prošle godine, a realno je bila manja za 3,8 procenta. Bruto zarada isplaćena u januaru nominalno je manja za tri odsto, a realno je manja za 3,8 odsto od prosečne zarade sa porezima i doprinosima u istom mesecu 2014. godine, piše u saopštenju RZS.
Pročitajte još:HVALA ZAPADNIM PARTNERIMA: Srbija prva po smrtnosti od raka u EvropiBEZOBRAZLUK: Papa kanonizuje Stepinca, a onda ide u Jasenovac!?
Prosečna neto zarada isplaćena u periodu januar-februar 2015. godine, nominalno je ista kao i prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u istom periodu 2014. godine, a realno je manja za 0,4 odsto. Prema podacima Zavoda, prosečna zarada sa porezima i doprinosima isplaćena u periodu januar-februar 2015, u poređenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u istom periodu prošle godine, nominalno je manja za 0,1 odsto, a realno je manja za 0,5 odsto. Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA