Najnovije

Majka iz pakla: Sopstvene ćerke "prodavala" je deset godina

Žena je zarađivala na maloletnim ćerkama (13 i 14). Muškarci bi im ulazili u krevete, a devojčice su preklinjale za pomoć. Mučila ih je 10 godina ...
Foto: 24sata.hr

Foto: 24sata.hr

Deset je godina majka VN (50) iz sela Svibovec u Sračincu nedaleko od Varaždina prisiljavala svoje dve maloletne ćerke na seksualne odnose s odraslim muškarcima. Prvu devojčicu u svet prostitucije uvela je sa njenih 13, a drugu sa nepunih 14 godina. Danas su to punoletne devojke, a jedna od njih nakon pakla koji je prošla nije majci mogla oprostiti pa ju je prijavila policiji. (Ne) majku su napokon uhapsili šest godina nakon što su ćerke pobegle od nje i od 19. marta je u Istražnom zatvoru u Varaždinu. Policija nije ostala samo na majci. Šokirani varaždinski policajci pronašli su i uhapsili deset muškaraca iz Varaždinske, Međimurske i Zagrebačke županije koji su godinama bili česti "gosti" u prljavim krevetima siromašnih i jadnih devojčica.

Majka pristala na sve

Za seks su prvo plaćali njihovoj majci koja je, kako doznajemo, bila siromašna, ali sklona alkoholu, bludničenju i razuzdanom životu. Prostitucijom je zarađivala novac, ali uglavnom ga je trošila na svoje, manje na dečje potrebe. Kad je jedna od njenih mušterija ponudila više novca ako mu dopusti seks s devojčicom od 13 godina, bez razmišljanja je pristala. Kad je videla da na ćerkama može zaraditi puno više nego svojim telom, na seks je prisilila i drugu ćerku . Plakale su, opirale se, ali nisu si mogle pomoći. Bojale su se majke koja je bila zla prema njima, a neretko ih je i tukla. Pritom bi ih uveravala kako će bolje živeti, kako će im moći kupiti čokolade i igračke. NJen autoritet je bio neoboriv i devojčice su godinama trpele gnusne monstrume. Jedna od njih i kad je postala punoletna. Ali od boljeg života nisu videle ništa, a traume će ostati neizbrisive. Svi su muškarci znali da devojčice nemaju ni 15 godina. To im nije smetalo. Naprotiv, još ih je više uzbuđivalo. Prema informacijama koje je policija dobila tokom istrage, navodno je i tamošnji Centar za socijalni rad, čiji su bili korisnici, godinama sve znao, ali ni jedna od socijalnih radnica nije preduzela ništa kako bi devojčice spasili iz pakla. Sudija istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je jednomesečni istražni zatvor majci zbog, opasnosti od ponavljanja dela i uticaja na svedoke, i još petorici muškaraca.

Mušterije na ispitivanju

Drugih pet, policija je juče zadržala na ispitivanju. Sve njih terete za teško krivično delo polnog zlostavljanja i iskorišćavanja deteta, prostituciju, polnu zloupotrebu deteta mlađeg od 15 godina i polni odnos bez pristanka. Varaždinska policija u septembru 2013. imala je sličan slučaj. Tada su uhapsili i oca i majku koji su za novac svoje tri ćerke podvodili komšiji. NJihov pakao trajao je 13 godina, od 2000. godine. Jednu od devojčica, koja tada nije imala ni 15 godina, seksualno je istovremeno sa komšijom zlostavljao i otac. Mlađu sestru prisilili su na seks sa komšijom kad je imala tek devet godina. Kako se opirala, silovatelj ju je konopcem vezao za vrata. Nažalost, ovi slučajevi nisu jedini u Hrvatskoj. Jedan od drastičnijih svakako je i onaj iz Gračaca. Pre tri godine policija je uhapsila JM (47) koja bi za 50, 100, 150 kuna i nekoliko kutija cigareta podvodila 2 od pet kćerki. Sudilo joj se ovaj mesec na karlovačkom sudu. Svedočili su muškarci da su za "siću" spavali s njene dve ćerke. Jednoj je bilo tek 16 godina, uz to je imala bebu i bila je trudna, a druga nije napunila ni 18. Nudila im je i još dve ćerke, jednu punoletnu i devojčicu koja je tada išla u 5. osnovne.
Pročitajte još:ZNALA JE ŠTA RADI: Teodora Viktorović pri čistoj svesti satarom ubila majku i bakuLegija: Marković mi naložio da likvidiram ubice Ćuruvije!
Izvor: 24sata.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA