Najnovije

Dveri: Ministar Verbić je prevarant!

BEOGRAD - Organizacija Dveri zahteva hitnu ostavku ministra prosvete Srđana Verbića zbog, kako navode u saopštenju, prevare sa besplatnim udžbenicima.
Protest Dveri u Beogradu (Foto: dverisrpske.com)

Protest Dveri u Beogradu (Foto: dverisrpske.com)

Pokret Dveri podseća da je Ministarstvo prosvete, pod velom borbe za najsiromašnije porodice, tražilo da najugroženije porodice podnesu papire, koji dokazuju da su socijalno ugroženi, kako bi na taj način ostvarili pravo na besplatne udžbenike za svoju decu, stoji u novom saopštenju ove organizacije. Međutim, kao rezultat intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja, Rodoljuba Šabića, Ministar prosvete je naložio direktorima škola da unište dokumentaciju koju su naši najsiromašniji građani doneli u škole u kojoj im deca pohađaju nastavu, kaže se u saopštenju Dveri.
Pročitajte još:Nikad aktivnija saradnja vlasti sa LGBT organizacijamaU Beogradu NATO seminar
Dakle, ministar je prvo tražio od direktora škola da krše zakon (Šabić je ukazao da su informacije, koje se prikazuju kroz zahtevane papire, zabranjene za javnost i da se time krši pravo na privatnost i zakon o zaštiti podataka o ličnosti), a posle da dokumentaciju koju su tražili od najsiromašnijih - unište, navode Dveri. "Postavlja se jedno vrlo jasno pitanje: Ima li Srbija uopšte ministra prosvete i ko to vodi naše školstvo?" - kaže se u saopštenju Dveri. Pokret Dveri, kao porodičan pokret, koji brine o socijalnoj politici, traži socijalnu pravdu za najugroženije, i zahteva da Ministarstvo prosvete nađe način i omogući besplatne udžbenike za takve porodice. Takođe zahtevamo i hitnu smenu ministra prosvete Srđana Verbića, jer niko nema pravo da se na ovakav način igra sa najsiromašnijim građanima i porodicama u Srbiji, poručuju Dveri u novom saopštenju za javnost. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA