Najnovije

DS: Vučević "namešta" konkurse za direktore novosadskih preduzeća

NOVI SAD – Novosadski odbor DS tvrdi da su namešteni konkursi za izbor direktora nekoliko gradskih javnih preduzeća, koji su otvoreni na poslednjoj sednici Skupštine grada, ocenivši da je reč o još jednoj predstavi gradonačelnika Miloša Vučevića i SNS-a.
DS (Foto: DS)

DS (Foto: DS)

"U toj predstavi biće tobože birani najbolji kandidati za čelne pozicije u sedam javnih preduzeća, a unapred se zna da će na kraju biti izabrani sadašnji vršioci dužnosti direktora, koji su već postavljeni na osnovu dogovora o podeli plena unutar vladajuće koalicije", navode demokrate. U saopštenju se tvrdi da su u tim gradskim firmama odnedavno promenjeni statuti, "kako bi se uslovi za izbor direktora prilagodili formalnom obrazovanju i radnom (ne) iskustvu lažnih pobednika konkursa". "Izbor direktora u gradskim preduzećima i ustanovama, po partijskom ključu, do sada je dao porazne rezultate i takva praksa se mora prekinuti", naglašava se u saopštenju i dodaje da se DS zalaže za to da se za izbor svih onih koji će voditi javne sisteme ubuduće odrede isti uslovi u pogledu radnog iskustva i nivoa obrazovanja.
Pročitajte još:Zašto smo servilni…SLUČAJ „SRBOMRSCI“: Evo šta su pred sudijom rekli tzv. „srbomrsci“!
Uslove u pogledu stručnog zvanja trebalo bi prilagoditi delatnosti koju obavlja određeno preduzeće ili ustanova kako bi na taj način bio sprečen izbor početnika na najodgovornija mesta u gradu, poručuju iz DS-a i dodaju da bez takvog iskoraka nije moguća reforma, niti realan napredak javnog sektora. DS zna da je i sama "pravila sličnu grešku u izboru direktora, ali se na tom polju danas ogleda i suštinska razlika između nje i onih stranaka i interesnih grupa koje trenutno upravljaju Novim Sadom", stoji u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA