Najnovije

OPET RATUJU: SNS i DS nastavljaju prepucavanje - ovaj put oko "etike"!

BEOGRAD - Demokratska stranka je u saopštenju svog Etičkog odbora ocenila da je potrebno uozbiljiti rad Skupštine, te da se samo ozbiljnim parlamentom može poštovati politika kao odgovoran i javan čin, a da je "vladajući režim" licemeran i da se koristi demagogijom i populizmom, dok je SNS na njihovo saopštenje odgovorila da je preduslov postojanja Etičkog odbora DS-a "vraćanje ukradenog narodnog novca".
SNS i DS

SNS i DS

"Skupština i skupštinska govornica je najviše i najodgovornije mesto za ozbiljnu i otvorenu raspravu i odlučivanje o najvažnijim, sudbinskim pitanjima života građana. To je mesto demokratskog sučeljavanja gledišta i izbora najboljih rešenja u državnoj, nacionalnoj, strategijskoj i tekućoj politici. Shvatanje parlamenta kao najvišeg narodnog predstavničkog doma ne smemo napustiti ni danas kada su naneti ozbiljni udarci demokratskom životu." - kaže se u saopštenju Demokratske stranke. "Politika je odgovoran i javan čin, koji treba da se odvija u tolerantnoj atmosferi svih učesnika kao kulturan dijalog. Politiku kao primenjenu etiku sve više potiskuje makijavelistički pristup da “cilj opravdava sva sredstva”, uz sve izraženiju demagogiju, populizam i licemerje vladajućeg režima." - kažu u DS-u. Srpska napredna stranka je poručila Demokratskoj stranci "da bi neko mogao da ima etički odbor, prvo mora da vrati otete narodne pare".
Pročitajte još:ISPOVEST RADOŠA BAJIĆA: Otvoreno o trgovini političkim uticajem u SrbijiPOČELO JE: Da li je crveni karton obeležje obojene revolucije u Srbiji?
"Pošto vidimo da demokrate niko i ne pita za sve ono što su opljačkali, jer, valjda, što je najgore, niko ni ne očekuje da vrate sve što su pokrali od naroda, Srpska napredna stranka pita kada će, za početak, DS da vrati tri miliona evra, koje je Pajtić oteo iz Razvojne banke Vojvodine?" - pitaju u SNS. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA