Najnovije

Papa Francisko se povlači sa vatikanskog trona!?

BEČ - Bečki nadbiskup, kardinal Kristof Šenborn smatra da je moguće povlačenje poglavara rimokatoličke crkve pape Franje sa te funkcije.
Papa Franja (Foto: Flickr)

Papa Franja (Foto: Flickr)

On je, u intervjuu bečkom dnevniku listu "Esterajh", kazao da je "zamisliva ostavka pape Franciska", dodajući da ga nisu, s tim u vezi, iznenadile izjave pape. Šenborn je podsetio da je papa Francisko star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo, te da se ne štedi i daje sve od sebe. "To što ima takav osećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil. On kaže šta misli. Papa Francisko je izneo mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Bendikt", podsetio je on. Prema njegovim rečima, povlačenje pape je tako moguće.
Pročitajte još:Haos u Pragu zbog prolaska američke vojske (VIDEO)DALEKO OD MIRA: Obostrane optužbe za kršenje primirja!
Istovremeno je austrijski kardinal rekao da katolici mogu biti sretni što imaju papu Franju i da mogu samo poželeti da ostane što duže na toj dužnosti. Ali, dodaje, treba imati i razumevanje ako jednog dana kaže da nema više snage. Papa Franja, prema njegovim rečima, je "ogroman poklon", te ga poredi sa papom Jovanom XXIII, koji je pre pet decenija doneo novine u crkvu. "On je osveženje, jednostavan, direktan, blizak životu. Nije komplikovan i živi život okrenut siromašnima i napaćenima", smatra Šenborn. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA